WordPress 3.1 a sosit


Am folosit WordPress 3.1, versiunile de teste, de mult timp aşa că sosirea versiunii finale nu m-a izbit prea tare 🙂 . Pentru toţi ceilalţi apariţia unei bări în vârful fiecărei pagini a sitului ar putea să fie surprinzătoare… întrebarea e: în ce sens? Eu într-o vreme am folosit aşa ceva cu un plugin separat, cred că acesta, care a devenit însă inutil. Acum la unele situri am lăsat Admin Bar-ul, la altele nu, după cum am simţit că am nevoie. De reţinut, mai ales dacă sunteţi împotriva noutăţii, că ea poate fi dezactivată uşor: mergeţi la profilul Dvs şi debifaţi corespunzător opţiunile de la Show Admin Bar. Între timp mi-am amintit că Jurgen a scris mai multe aici, aşa că nu mai continui.

imagine

Hmmm… Şi totuşi mai rămân puţin la subiect. Aş recomanda două pluginuri: dacă doriţi ca bara să apară doar la cerere, cu un click, încercaţi Admin Bar Minimiser; dacă doriţi ca bara să apară jos, nu sus, vedeţi Stick Admin Bar To Bottom. Bun. Să mergem mai departe. Ce mai e nou? Dacă vrem să adăugăm un link într-un articol vom vedea că acum putem foarte uşor trimite spre un articol mai vechi. Deschideţi panoul cu un click pe Or link to existing content. Puteţi chiar căuta printre articole şi cu puţin noroc veţi găsi ce doriţi (lista se tot prelungeşte navigând în jos – deşteaptă chestie).

imagine

Remarcabilă şi introducerea facilităţii Post Formats. Dacă am înţeles eu bine, este vorba de posibilitatea de a avea tema adaptată după tipul de articol. De exemplu dacă ai un blog unde publici notiţe normale de jurnal, dar uneori şi câte o fotografie – a la photo blog – dar şi citate, acestea trei ar avea nevoie de “expresii” vizuale diferite. Acum tema poate fi “customizată” – urmează să vedem aplicarea la teme noi, sau măcar la versiuni noi ale unor teme mai vechi.

Anunţul oficial spune că with the 3.1 release, WordPress is more of a CMS than ever before. The only limit to what you can build is your imagination. Sunteţi de acord?

PS: Ca la orice upgrade fiţi atenţi, faceţi backup, testaţi eventual pe o versiune locală… Eu de exemplu am avut probleme datorită pluginului Simple Tags. A fost scoasă o versiune nouă dar ciopârţită rău de tot. Aştept să văd dacă doar temporar sau trebuie să renunţ la plugin.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *