Cloud Magic: Căutare în GMail şi nu numai


Unul dintre motivele principale pentru care GMail a devenit foarte cunoscut şi utilizat pe scară largă într-un timp relativ scurt este tocmai faptul că oferă o mulţime de spaţiu de stocare a mesajelor. Implicit nu suntem nevoiţi să ne batem gândul pentru o perioadă de timp îndelungată care mesaje merită sau nu merită a fi şterse. Desigur mai sunt şi alte atuuri însă un minus tot a rămas: nu aţi simţit vreodată lipsa unui motor de căutare pentru mulţimea de corespondenţe stocată în conturile Dvs. GMail?

imagine

Poate dorim să cităm un mesaj primit cu câteva luni în urmă şi dacă primim cel puţin 15-20 de mail-uri pe zi iar multe de la persoane care ne contactează frecvent, atunci avem ce frunzări până găsim mesajul potrivit.

CloudMagic este un serviciu implementat prin intermediul unor extensii pentru navigatoarele web Firefox şi Chrome un motor de căutare special pentru conturile Google Mail, ba chiar şi pentru contacte şi pentru Google Docs. Acesta se doreşte a fi o completare pentru funcţia de căutare oferită nativ, dar totuşi destul de slabă în rezultate. După instalarea extensiei şi logarea în contul GMail veţi avea la dispoziţie o căsuţă de căutare. Pentru început trebuie însă să activaţi serviciul indicând conturile şi parolele pentru conturile Dvs. (pot fi mai multe chiar dacă vă logaţi doar de pe unul) într-o fereastă separată, acestea urmând a fi salvate local. Acum mesajele pot fi rapid indexate şi puteţi utiliza funcţia de căutare introducând termenii doriţi în căsuţa oferită, rezultatele fiind afişate în timp real, instantaneu. Două lucruri trebuie să mai amintesc: serviciul suportă şi conturile Google Apps iar pentru utilizarea sa în GMail trebuie să aveţi activat suportul pentru acces IMAP (vezi aici).

Închei cu invitaţia să vizionaţi următorul videoclip de prezentare a serviciului:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Nick spune:

    Foarte util. Recent m-am lovit de problema cautarii unui anumit mail!
    Keep up the good work! 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *