Generatoare de imagini de „umplutură”


Pentru instalarea şi testarea celor mai noi versiuni WordPress, deci pe cele denumite atât de frumos alpha, beta şi release-candidate, precum şi pentru actualizarea unor traduceri ale unor teme şi pluginuri folosesc de mult timp o aplicaţie portabilă (MoWeS) pe care o pot configura şi utiliza ca server local. Astfel am posibilitatea să rulez mai multe versiuni WP de test în paralel. Conţinutul îl creeez folosind generatoarele de text de "umplutură" gen Lorem Ipsum recomandate între altele aici sau aici. Dar cu ultimele versiuni WP au câştigat tot mai mult teren imaginile, de ex. cu introducerea post thumbnails. Iar pentru că scalarea doar a unei singure imagini în diferite mărimi utile şi necesare poate lua timp preţios, pentru uşurarea lucrului cu imagini, webmasterii pot apela la generatoare de imagini de "umplutură". În continuare doresc să vă prezint două dintre acestea mai amănunţit.

imagine

Dynamic Dummy Image Generator este o aplicaţie web care permite crearea unor imagini cu text într-un mod cât se poate de relaxant: setaţi pe rând mărimea, culoarea fundalului, culoarea textului, formatul imaginii (suportate sunt PNG, GIF şi JPG), apoi introduceţi textul dorit şi gata imaginea. Aceasta poate fi salvată local pe calculatorul Dvs. sau poate fi preluată direct de pe web cu un link personalizat (http://dummyimage.com/600×400/960000/fff.png&text=Foto+Dummy). Imagini noi puteţi obţine şi dacă vă jucaţi puţin cu opţiunile din url-ul adresei web direct în bara de adrese a navigatorului favorit. Acest mod de utilizare este propus şi de către Placekitten.com, care la prima vedere pare un site dedicat iubitorilor de pisici. Dar dacă adăugaţi la url-ul paginii mărimea imaginii dorite ca lungime (hight) şi lărgime (width) (de exemplu http://placekitten.com/500/300) atunci veţi avea la dispoziţie o imagine (format JPG) cu o pisică drăgălaşă care va face pagina dvs. de test să pară ceva mai vie spre deosebire de un simplu text colorat J. Iar dacă doriţi ca imaginea să nu fie colorată, ci alb-negru, adăugaţi un g (de la grey) între url-ul paginii şi setările mărimii (de ex. http://placekitten.com/g/500/300).

În timpul scrierii acestui material am observat că în josul paginii Placekitten.com se specifică faptul că ar fi inspirat din serviciul oferit pe website-ul Placehold.it, de fapt tot un generator de imagini de "umplutură" (dar cu text, asemănător primului).

imagine

P. S. Dacă vorbim despre pisici, haideţi să nu discriminăm câinii şi ca să mă mai scap de un link: vizitaţi această pagină şi veţi avea un monitor curat 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    În loc de imagini cu pisici putem apela la poze cu câini: http://placedog.com/

  2. jürgen.toth spune:

    Chiar dacă iniţial am crezut că pot continua seria imaginilor cu animale, deh, mare diferenţă nu e între sheep şi sheen, nu e tocmai aşa. Deci imagini de umplutură cu un anumit actor apreciat poate de unii sau de alţii: http://placesheen.com/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *