KeyTweak: keyboard remapper


Titlul aplicaţiei spune totul. Şi în anumite situaţii – credeţi-mă – o veţi îndrăgi şi o veţi considera salvatoare! KeyTweak poate fi utilă de 1 aprilie pentru glume ce ar putea provoca stop cardiac: imaginaţi-vă că vă treziţi cu tastatura “ameţită”, scriind B în loc de A, 7 în loc de 3, CTRL pe post CAPS ş.a. Mda, toate sunt posibile cu acest program. Dar are întrebuinţări şi serioase 🙂 . Eu, că tocmai am schimbat calculatorul, m-am trezit cu tasta CAPS prea băgată lângă A, faţă de vechea tastatură (de laptop). Şi tot o lovesc accidental. Cu KeyTweak am dat click pe ea în “harta” ce se vede în captură şi am dat apoi click pe Disable Key.

imagine

Mai supărător a fost însă altceva: eu fac capturi într-o veselie (pentru CNet.ro şi nu numai). Drept urmare sunt obişnuit să apăs tasta Print Screen, doar că la tastatura actuală ea ar merge doar în combinaţie cu Fn (pentru că e pe tasta Insert). Nici o problemă: la Insert i-am dat să facă PrintScreen, şi la PrintScreen Insert. Peeerfect! Orice alte nemulţumiri aş avea – legate de asignarea tastelor – se pot rezolva cu acest program. Şi partea frumoasă e că se pot anula uşor. Partea neplăcută este că trebuie repornit calculatorul după ce se fac modificări (ele sunt puse în regiştri, iar Windows-ul trebuie să şi-i reîncarce).

imagine

Poate fi de ajutor modul Full Teach. Apăsaţi butonul mare de sus, apoi tasta ce o doriţi schimbată, după care cu ce tastă să fie înlocuită. Click pe Remap Key#1 to Key#2 şi gata. Aproape gata, căci mai vine un Apply şi repornirea calculatorului.

PS: Ştiu că toate acestea se pot face şi fără programe, operând direct în regiştri. Sunt sigur însă că cei mai mulţi preferă ca operaţiile pe regiştri să le facă cine ştie – în acest caz KeyTweak.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Radu C. spune:

    Mulțumesc (și) pentru acest articol, încă un progrămel de care aveam nevoie și pe care îl aflu datorită dvs.
    P.S.: un registru, doi regiștri, ca la un ministru, doi miniștri.

  2. sandix spune:

    Foloseste Keyboard remapper. 😀 Nu trebuie repornit calculatorul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *