Server Monitor pentru Chrome


Dacă sunteţi webmaster atunci vă interesează să aflaţi dacă siturile Dvs merg sau nu. Desigur, sunt diverse modalităţi (vedeţi articolul Cum să ştii când îţi cade situl), dar acum vă invit să vedem o extensie pentru Chrome: Server Monitor. După instalare ea apare ca un cerc: acesta se feliază după cum adăugaţi situri de urmărit. Pentru fiecare sit veţi vedea una dintre cele trei culori: verde dacă totul este OK; roşu dacă e jos (picat); şi galben dacă nu dă “răspunsul” aşteptat. De dragul demonstraţiei vedeţi mai jos cum arată.

imagine

Aceeaşi captură vă arată şi notificările pe care le poate furniza extensia, în sistemul “balon de notificare”. Cât priveşte adăugarea de situri este banal, aşa după cum puteţi observa de mai jos. Cât despre partea cu “răspunsul”: să zicem că aveţi un sit ce se bazează pe un server MySQL – dacă acela pică situl “merge”, adică nu e picat, dar nu funcţionează corespunzător. O soluţie este să faceţi o pagină simplă ce se returneze textul “OK, merge” (şi nimic mai mult!). Puneţi apoi la monitorizare acea pagină, urmărind This response, caz în care în zona textarea puneţi “OK, merge”. Webmasterii sunt sigur că au înţeles.

imagine

Extensia poate fi utilă – pe moment cel puţin – şi celor ce nu sunt webmasteri dar vor să acceseze un sit care nu merge pentru moment. Pui extensia, setezi ce să monitorizeze, şi când situl îşi revine bila e verde. Dai jos extensia şi mergi pe situl pe care l-ai aşteptat atâta timp.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *