Cloud Save pentru Chrome


Au scris multe bloguri despre Cloude Save aşa că nu am rezistat să testez şi eu această extensie pentru Chrome. Filosofia ei este extrem de simplă: ai găsit ceva pe web (o imagine, un fişier PDF, MP3 sau alt tip)? cu un click dreapta să poţi trimite spre depozitare într-un serviciu online gen Google Docs, Picasa, Dropbox, Box.net, Flickr ş.a. Practic extensia se foloseşte de API-urile acestor servicii, aşa că modul în care “reacţionează” după trimitere depinde de fiecare serviciu în parte.

imagine

În multe cazuri, din fericire, trebuie o autorizare dată – o singură dată – şi totul va decurge lin. Ba suntem şi notificaţi, prin sistemul Chrome de notificări, când s-a terminat încărcarea. Am testat trimiterea în Picasa: se creează un album nou unde se pun imaginile salvate. Şi trimiterea în Google Docs: deşi poţi publica orice acolo, ca tip de fişier, în fapt API-ul are limitări, am mai spus-o, aşa că există un subset mai limitat folosibil prin Cloud Save. Din păcate nu poţi marca o parte de text dintr-o pagină web şi trimite în Google Docs, ci doar întreaga pagină – poate o versiune ulterioară va rezolva acest aspect. Alte trimiteri nu am verificat, dar din reacţiile de pe net Cloud Save se descurcă bine. Are un start bun.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Svall spune:

    La Box.net pana acum imi cere autorizari pentru fiecare adaugare. Imi apar mai putine optiuni, Dropbox, Google Docs si CloudApp. Cred ca voi folosi Google Docs, avand in vedere limitarea CloudApp.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *