Câteva resurse pentru expresii regulare (II)


Webmasterii îndrăgesc expresiile regulare pentru puterea lor de “acoperire” în cazul căutărilor/potrivirilor. Acum mai bine de trei ani am avut un fel de primă parte, recomandând câteva resurse pentru expresii regulare. Astăzi reluăm subiectul şi voi începe pomenind Rejex, o pagină web scrisă în JavaScript, ce permite rapid să testezi expresii regulare. O vedeţi ilustrată în captura de mai jos, dar ce nu se vede este că sub cele trei câmpuri de mai jos există şi un mic help, util când mai uiţi din sintaxă.

imagine

Acest sit, spre uimirea mea, nu l-am găsit în articolul recent de pe Hongkiat.com: Using Regular Expressions: Tools And Resources. Respectivul articol reuneşte instrumente offline (programe) şi online (situri, extensii navigator). Am impresia – rog să fiu contrazis cu argumente, adică cu recomandări exacte – că la capitolul programe mai toate sunt vechi şi uitate. Faptul că majoritatea celor la zi şi moderne sunt online cred că pe de altă parte e normal, după trend 😉 . Aşa că nu de la Hongkiat voi pomeni un alt instrument ce îmi place mie: RegExr (da, articolul indicat anterior recomandă widgetul AIR).

imagine

Ei, dar fiecare alege ce vrea. Eu v-am indicat două situri, articolul semnalat are încă vreo duzină. Dacă lucraţi cu expresii regulare aveţi de unde alege.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *