Facebook: există ştergere, fraţilor (şi surorilor)


Acest articol e doar un strigăt de aproape-disperare, cu speranţa că unii – la care mă gândesc şi alţii la care nu mă gândesc pentru că nu îi cunosc – vor pricepe. Eşti nou pe Facebook şi peretele ţi se umple de (mă abţin de la epitete, pentru că poate unii gustă “genul”) întrebări “Face X treaba asta?” sau “Crezi că lui Y îi place să asta?” Fraţilor, domnilor, cybernauţilor ş.a.m.d.: există ştergere!!! Dacă vreţi un perete curat, ţineţi mouse-ul peste zona cu intrarea nedorită şi veţi observa că apare un x în colţ: click acolo!

imagine

Mai mult, adesea acel x aduce posibilitatea blocării aplicaţiilor afurisite ce vă dau bătăi de cap. Eu unul, mărturisesc, blochez instant orice aplicaţie sau joc mă asaltează pe Facebook cu opinii sau cereri. Să mergem mai departe: scrie omul un comentariu şi greşeşte. Mai scrie un al doilea corectându-se. Şi ah, şi un al treilea în care îşi cere scuze că nu a scris bine din prima şi sunt două, ba trei comentarii. Când, din nou, există x. Există posibilitatea de ştergere. Ai greşit? Nici o problemă: pune în clipboard ce ai scris, şterge iute comentariul şi repune-l corectându-l. Eşti la obiect şi nu oboseşti cu trei comentarii în loc de unul.

Atenţie! Recent Facebook a introdus o facilitate cool. Dacă te mişti rapid după ce ai scris un comentariu şi îţi dai seama de o greşeală, poţi edita! Da, da! Tot cu click pe x, care în primele 60 de secunde nu va şterge comentariul ci ţi-l va face ţie editabil! Hei, pe când aşa ceva şi la ceea ce scrii pe perete, nu doar la comentarii??? Poate în curând. E important să reţinem că “vestea” comentariului se duce din clipa submiterii (cu Enter), deci o editare va reemite “vestea” (emailul de notificare).

imagine

În fine, la final, că laitmotivul e ştergerea, aş vrea să mai subliniez începătorilor ceva: aţi fost etichetat şi nu doreaţi? Mergeţi la fotografia cu pricina şi veţi vedea sub ea numele Dvs. În paranteză apare şi linkul de ştergere a etichetării. Şi astfel aţi scăpat! Mă declar enervat de cei care iau o fotografie cu orice (să zicem peisaj) şi îşi etichetează cu frenezie prietenii, doar ca să le atragă atenţia asupra imaginii. Noroc că există această modalitate de a scăpa.

imagine

Bine. Cam atât am avut de spus. Ştiu că am descoperit apa caldă pentru mulţi, dar unii chiar au nevoie să ştie aceste lucruri pentru un Facebook mai puţin enervant.

PS: Şi pe bune, dragi utilizatori naivi – Facebook nu o să vă închidă contul dacă nu trimiteţi un mesaj disperat tuturor prietenilor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. alex spune:

    Si daca vreau sa sterg tot ce am pe perete? Ma duc la fiecare in parte si dau pe x???????


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *