Chrome: Syntaxtic!


Folosiţi Chrome? Atunci aproape sigur folosiţi CTRL-U pentru a vedea sintaxa unei anumite pagini. Pentru HTML Chrome oferă niscaiva colorare de sintaxă, delicată, cât să îţi sară în ochi una şi alta. Ce apreciez este că includerile de imagini, JavaScript, CSS şi altele sunt clickabile. Problema e că dincolo de HTML nu mai există evidenţierea sintaxei. Deschideţi un fişier CSS sau JS şi… plain text. Aici intervine extensia Syntaxtic!, despre care am aflat astăzi via LifeHacker. O instalaţi şi gata: fişierele sursă de mai multe tipuri vor avea sintaxa cam ca în captura de mai jos, dreapta.

imagine

Din pagina extensiei puteţi afla pentru ce tipuri de fişiere funcţionează. Citez câteva mai comune: C#, CSS, JavaScript, Java, Perl, Python, SQL, XML… Marcarea textului nu este afectată de apariţia numerelor liniilor de cod. În articolul de pe LifeHacker mai apare pomenită o extensie: Code Highlight, dar în testele mele nu a mers, nici pe pagini statice. Poate la Dvs merge.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mytools spune:

    Daca te uiti des in sursa, cu siguranta aceasta extensie este utila. Insa poate fi de ajutor si ocazional cand ai nevoie sa observi rapid ceva anume.

  2. Mihai Baboi spune:

    Hmm, la mine nu merge. Poate tre’ sa dau un restart la browser. Eh, deseara, ca acum am prea multe tab-uri deschise. 😀


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *