Tabular Data Editor


Numele programului Tabular Data Editor deconspiră destul de mult ce face. Pentru fişiere CSV, log-uri, dar în general orice fişier tip text în care datele sunt separate cu ceva caractere (de la virgulă la | sau ce doriţi Dvs), acest program nu doar permite citirea într-un format mai accesibil ochiului, dar şi permite editarea, ştergerea, adăugarea de noi informaţii, ba chiar şi sortarea/căutarea. În mod cert de acest program foarte puţini vor fi interesaţi. Dar cine are date în acest format (şi nu le exportă în Excel sau Access, din anumite motive), va fi încântat de el.

imagine

Captura de mai sus am făcut-o luând un fişier CSV de pe net. Dacă mergeţi pe situl aplicaţiei, aici, veţi găsi alte capturi. La modul real l-am folosit cu nişte date ce nu le pot pune în capturi, cu nume, emailuri şi altele, şi am rămas plăcut impresionat de facilităţi. Şi cum respectivul fişier avea nişte delimitatori mai ciudaţi (dar justificaţi), a trebuit să merg pe calea “generalizată”. De siguranţă o explic în câteva cuvinte. Deschideţi un tabel gol (Ctrl+N) şi definiţi-i coloanele după cum ştiţi că vă vin datele. Apoi apelaţi la Import, din meniul File, caz în care veţi vedea o fereastră ca mai jos. Click pe Delimiters şi de la Field Separate indicaţi ce delimitator să caute. Frunzăriţi calculatorul după fişierul cu pricina şi apoi faceţi asocierile (Column Mappings). Şi… gata!

imagine

Programului îi lipseşte în acest moment o documentaţie solidă, aşa că în parte trebuie să vă bazaţi pe intuiţia personală, în parte pe interfaţa destul de logic gândită. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *