Laptopuri HP la promoţie la CEL.ro


Şi să o luăm cu primul care e foarte atrăgător: Laptop HP ProBook 4520s. Preţul: 2549 lei. Iar în acest preţ avem un procesor Intel Core i3 cu frecvenţa 2,53 GHz; un harddisk generos de 640GB; o memorie video – dedicată, nu partajată – de 1GB; apoi 4GB RAM, în două sloturi de 2GB RAM DDR III la 1066 MHz; bateria ţine până la 5 ore iar greutatea e spre două kilograme şi jumătate. Bonus o geantă. Monitorul este widescreen, rezoluţia nativă fiind de 1366 x 768. Şi, cum probabil v-aţi aştepta, vine cu Linux, nu cu Windows.

imagine

O opţiune puţin ciudată – după mine – este lipsa tastelor multimedia (funcţiile se regăsesc însă cu ajutorul tastei Fn), dar în schimb avem tastele numerice (numeric keypad) bine distanţate de celelalte taste. Singurii încântaţi vor fi, cred, contabilii 😉 . Iar touchpad-ul e ciudat de descentrat (poate că mă influenţează HP-ul pe care lucrez eu acum şi unde e mai spre mijloc). Placa video, în timp ce e puternică, nu va face faţă jocurilor cu grafică pretenţioasă, deci reducând nivelul de detalii. Per ansamblu este însă un laptop peste medie, pentru cei cu pretenţii (adică pentru “maşini de scris” mergeţi la preţuri mai mici, căci nu aveţi nevoie de aşa ceva).

Apropo de ceva mai simpluţ: Laptop HP Compaq 625. Cum e model foarte asemănător cu ce deţin eu acum vă pot spune că pe mine lucrul ce m-a derutat cel mai mult a fost prezenţa tastelor multimedia pe prima coloană, din stânga. Pentru o săptămână poate, unde aşteptam eu să fie tab opream muzica. În căutarea la Ctrl de fapt dădeam sonorul mai încet. Ş.a.m.d. M-a supărat şi pe Caps Lock, foarte apropiat de tasta A, şi de aceea am scris că am apelat la KeyTweak. Dar am dat jos toate configurările speciale, pentru că între timp m-am obişnuit cu noua tastatură. Să revenim însă la laptop. Costă 1499 lei, pentru care aveţi un simplu procesor AMD V, la 2,4GHz, un harddisk de 320GB, 2GB RAM, iar memoria video e partajată.

imagine

Dacă vreţi să vedeţi alte promoţii actuale ale CEL.ro, mergeţi aici (şi nu numai pentru laptopuri).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Nasul spune:

    Acum sunt fan msi cx 720. Modelele de mai sus sunt cam scumpe ori neatragatoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *