Firefox 4 deja descărcat de 10 milioane de ori


Firefox 4, proaspăt lansat, stârneşte atracţie şi – după cum puteţi vedea din captură – are deja peste 10 milioane de descărcări. Dar dacă mergeţi aici cifrele vor fi cu siguranţă deja altele, pentru că respectivul contor aleargă nebuneşte! Din aceste peste 10 milioane de descărcări, aproape jumătate sunt din Europa. Iar în Europa pe primul lor stă Germania cu aproape un milion de descărcări. Pe locul 12 România, care se apropie de 100.000 de descărcări.

imagine

De remarcat că există şi versiune cu interfaţa în română (se pare că s-a dus vremea când trebuia să aşteptăm alinierea traducerii), ce merge pe orice limbă ar avea sistemul Dvs de operare (spre deosebire de Internet Explorer 9 – nu?). Iar schimbările – dacă nu aţi folosit beta-uri sau RC-ul – sunt imediat vizibile. În căutarea economiei de spaţiu şi “aerisirii”, avem acum un buton mare portocaliu, dar apăsând Alt vom regăsi şi vechiul meniu, dacă cumva îi simţiţi lipsa. Pentru semnele de carte avem un buton în dreapta la boxa de căutare, după butonul pentru “acasă”. Sunt desigur mult mai multe schimbări, de la sincronizarea pe care o face navigatorul (dacă îl folosiţi în mai multe locaţii, sau pur şi simplu de siguranţă), până la elemente mai subtile, precum navigarea între taburi scriind în bara de adrese; managerul de suplimente este acum o pagină, nu o fereastră; accelerare hardware; panorama pentru administrarea taburilor; şi multe altele (cum aş putea sări viteza! mult îmbunătăţită).

imagine

Pentru cei care vor să cunoască mai bine navigatorul, recomand această pagină ce prezintă foarte detaliat Firefox, versiunea 4 în special. Aici este un tur mai interactiv, dar în engleză. Iată şi un scurt clip de prezentare.

Mai multe în alte materiale…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Sandu Marius spune:

    BRAVO Firefox!!!!!Se vede ca sunt profesionisti din toate punctele de vedere. Aceasta versiune 4, au tinut-o destul de mult pe beta, dar se pare ca asteptarea a meritat. Se confirma asta si din download-urile pe secunda care ne uimesc pe toti. In Europa se pare ca este cel mai iubit browser de Internet. Toata stima pentru cei care au muncit si au realizat aceasta versiune!

  2. Sorin spune:

    Am folosit FF pina ce consumul de memorie a ajuns suparator de mare, mai ales la deschiderea si apoi inchiderea multor tab-uri (memoria nu este eliberata) si am trecut la Chrome. O sa merg si pe noul Firefox 4, care se anunta (ca si la versiunea 3) ca este cel mai nemaipomenit browser, si sa vedem cum se comporta cu resursele de memorie. Numarul de descarcari este relevant pentru interesul manifestat si asa este si normal.

  3. radu.capan spune:

    Acum sunt aproape 23 de milioane de descarcari. Cam cata populatie avea Romania candva 😉 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *