De relaxare: Canary


Uh, de cât timp nu am mai scris despre jocurile Nitrome. Vă amintiţi, nu?, acea grafică simpatică, şi ingeniozitatea demonstrată (aproape) în fiecare caz. Ei bine, nici Canary nu calcă regula. Are 24 de niveluri şi am crezut o vreme că nici măcar de primul nu voi trece. De ce? Aşa după cum veţi vedea în mai toate nivelurile, surprizele sunt dese şi nu mereu le poţi face faţă până nu te confrunţi cu ele. Şi dacă în viaţa reală nu se poate, în joc mori şi reiei nivelul cu lecţia învăţată: “aha, acolo am asta de făcut! acum ştiu!”

imagine imagine

Despre ce este vorba? Dvs mânuiţi un micuţ muncitor, un miner ce dispune doar de o rază laser cu care poate tăia prin pământ (stâncă, ce o fi)… iar mai apoi cu ea va omorî şi monştri. În primul nivel vă învăţaţi cu mişcările de bază (totul se rezumă la mouse, nici o tastă) şi să tăiaţi: mai întâi e simplă, căci ce tăiaţi cade şi vă face cale liberă; dar apoi trebuie să tăiaţi o bucată (adică sus şi jos) pe care să o împingeţi. Şi după ce veţi termina în sfârşit primul nivel probabil veţi crede că celelalte complică străpunsul pământului. Ei bine, e mai greu: apar tot felul de vietăţi ciudate, evident periculoase pentru eroul nostru zburător. Uneori lucrurile se rezolvă cu câte o bucată din pământ lăsată în capul lor 🙂 .

Cum “mori” în acest joc? Evident la contactul cu duşmanii, când îţi cade ceva în cap, dar mai e ceva: fiecare nivel “curge” automat înspre dreapta, iar dacă aţi rămas prea în stânga ecranului şi ieşiţi din “vizor” – gata viaţa. E bine să staţi cât mai în stânga, dar fiind atenţi să rămâneţi în partea vizibilă mereu. Ţineţi cont că ce e mov e rău, aşa că trageţi din plin. Nu orice poate fi tăiat (ex: ce e gri). Dacă chiar v-aţi blocat la un nivel, există un walkthrough (la nivel text, adică cu indicaţii ce şi cum să faceţi) publicat pe JayIsGames. Şi un ultim avertisment: nivelurile devin rapid foarte dificile. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *