Omnibox Site Search pentru Chrome


Folosesc foarte des căutarea Google limitată pe situri. Inclusiv pentru siturile mele, dar şi pentru altele. De exemplu dacă vreau să ajung rapid la un articol despre MS Access pe care l-am scris pe CNet.ro scriu în bara de adrese site:www.cnet.ro ms access şi dau enter. Ei bine, cu Omnibox Site Search lucrurile se simplifică mult. După instalarea extensiei sunteţi deja înştiinţat – în română – despre modul de utilizare. Presupunând că sunteţi într-un sit ce vă interesează, apăsaţi Alt+D ca să ajungeţi rapid în bara de adrese; apoi tastaţi s şi spaţiu (sau tab, recomand spaţiu).

imagine

Veţi vedea atunci cum se “activează” Omnibox Site Search, lucru vizibil în stânga la bara de adrese. Scrieţi acolo ceva şi aşteptaţi puţin: prima opţiune vă va oferi o căutare generică via Google pe respectivul sit, iar următoarele 5 rezultate sunt cele considerate mai relevante. Iată când de uşor e să ajungi la articolul direct din situl pe care îl vizitezi! De remarcat că pentru unele situri (IMDB, YouTube, ThePirateBay, Amazon şi altele) căutarea nu se face via Google, ci cu motorul de căutare nativ al respectivelor situri.

imagine

Altceva nu prea e de spus. Poate în viitor vor mai apărea ceva facilităţi (gen setări: deschide într-un tab nou), dar cât e acum e suficient pentru mine! Aproape sigur că voi păstra această extensie instalată.

PS: De ce caut cu Google pe CNet.ro şi nu cu motorul sitului? Pentru că sistemul de căutare încorporat în WordPress sortează rezultatele după dată, dar pe mine cel mai adesea mă interesează după relevanţă, aşa cum dă Google.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *