GMail şi limbajul trupului


Vremurile când scriam emailurile dând cu degetele în tastatură tocmai au apus în această dimineaţă de 1 aprilie (dacă vă amintiţi, chiar data lansării serviciului de email de la Google), odată cu lansarea (vezi anunţul oficial) genialului artificiu de comunicare numit GMail Motion. Pe scurt, a răspunde la emailuri devine de acum o joacă ce implică tot corpul. Cu o cameră web şi Chrome sau Firefox minim 3.5, activând GMail Motion emailurile se vor scrie (aproape) singure după mişcările ce le facem. Un gest cu degetul în spate peste umăr înseamnă Reply. Cu ambele mâini Reply all.

imagine

Şi fraze comune se pot acum “scrie” cu limbajul trupului. Şi acesta e doar începutul. Sunt sigur că serviciul va avea un succes nebun şi vom avea mii de gesturi ce vor transforma scrierea unui email dintr-o treabă de minute în scălămbăieli de câteva secunde 🙂 .

imagine

Dar de ce să mă chinui să explic în loc să las profesionistul clip de prezentare realizat de Google? Priviţi şi vă minunaţi. Revoluţia a început.

PS: Evident, nu am testat noua facilitate. Am gustat-o doar.

PS: Bonus! Google angajează azi şi doar azi auto-completers. Informaţii despre aceste locuri de muncă aici şi în clipul următor.

PS2: Toate poantele Google de azi reunite în Google April Fools’ Day 2011.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Calin spune:

  Au furat chestia asta de la Opera. Ei au folosit aceasta pacaleala prima data, 1 aprilie 2009. http://labs.opera.com/news/2009/04/01/

 2. Xantes spune:

  Damn it! Some day Google will gonna own us all!

 3. Gigel spune:

  Si cum scrii cu semne din acelea „1 Aprilie”? 🙂

  Nice ones…

 4. homeless spune:

  Nu cred ca „au furat” ci au preluat ideea. Daca o brutarie face paine alba, si se apuca si alta brutarie sa faca paine alba, nu cred ca e furt. O simpla parere.

 5. Svall spune:

  Eu pentru semnul de la @reply as fi atribuit functia @delete. 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *