mSpot: 5GB pentru muzica ta


Dacă Amazon a lansat Cloud Drive cu 5GB gratuit, unii s-au simţit atacaţi. Şi uite aşa mSpot a ridicat spaţiul oferit gratuit online de la 1GB la 5GB. Ceea ce, pentru cei care nu îşi doresc chiar zeci de GB online, poate fi excelent. Amazon Cloud Drive oferă şi un player pentru muzica deţinută în cont, dar merge doar în SUA (nici măcar Canada sau Marea Britanie nu sunt mai norocoase). Apoi poţi sări de la 5GB la 20GB cumpărând un album (sunt şi sub 1usd), dar din nou doar dacă eşti american. Ei bine, la mSpot nu pare a conta de unde eşti.

imagine

Partea mai puţin plăcută este că trebuie să descarci un program. El face sincronizarea între un folder local cu muzică şi spaţiul  online. Există desigur un avantaj: nu încarci din navigator, piesă cu piesă. După sincronizare te poţi folosi de player-ul mSpot care arată cam ca mai jos. Poţi să îţi defineşti playlist-uri, să faci căutări, să asculţi, opreşti o piesă, alege redare aleatoare şi diverse altele. E ceva mai evoluat decât Player-ul HTML5 pentru fişiere MP3 locale prezentat recent.

imagine

Ce nu m-am lămurit încă foarte exact e cum merge sincronizarea. Am şters o piesă din folderul local dar nu s-a şters din spaţiul online; am pus o piesă nouă în folderul local, dar poate nu am aşteptat destul – am închis şi redeschis programul mSpot şi a fost publicată şi noua piesă. Aparent, nu pot spune foarte sigur, sincronizarea se face în sus, ducând online ce e pe calculator, dar fără ştergere (decât explicită, din interfaţa online). Oricum ar fi, 5GB online pentru muzică sună bine. Iar cei ce au telefoane mobile mai avansate pot să asculte muzica de pe telefon cu mSpot.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Xantes spune:

  Am acest cont de vreo 8 luni de zile sau poate ceva mai mult. Dar am avut de la inceput 2Gb si nu doar 1Gb! Nu cred ca am fost singurul care sa fi primit 2Gb, in loc de unul. Si apoi nu cred nici ca au acordat initial 2Gb, dupa care au redus la 1Gb, iar acum sa fi crescut brusc la 5Gb. Ce zici, ar avea logica?! Cu certitudine ca nu! Deci nu stiu de unde ai scos tu spatiu de stocare initial de doar 1 Gb. Daca nu ma crezi, iti voi face un print screen si ti-l trimit(„1.08 of 2 GBs used (actual)”)!

 2. Xantes spune:

  Si inca ceva ce abia acum mi-am data seama: se pare ca 5Gb sunt disponibili DOAR pentru cei care-si deschid de acum incolo un cont si nu si pentru clientii vechi. De ce? Pai, pentru ca mie nu-mi apare diferenta de pana la 5Gb, ci asa cum am scris mai sus, doar pana la 2Gb, ca fiind spatiu liber sau, n-au fost inca, in stare sa update-ze si conturile vechi, avand in vedere ca daca dau click pe „Get more storage”, am de ales intre cei 5Gb si 40 Gb comerciali. Selectand 5Gb imi spune ca deja sunt incadrat la planul de 5Gb si, intorcandu-ma inapoi la menu-l principal, imi arata ca am folositi 1,8 din doar 2Gb si nu 5! Ciudat, nu?!

 3. radu.capan spune:

  Se poate să fi fost 2GB şi să fi greşit. Nu am nevoie de dovezi pentru că nu reprezintă pentru mine un motiv de scandal.

 4. rememberztime spune:

  Cred ca este suficient spatiul de 5GB pentru melodiile preferate, daca vrei sa le asculti in alte parti, sau daca nu vrei sa cari laptop-ul. Este util si YouTube, daca iti adaugi la preferate clip-urile favorite, dar sigur papa mai multa banda decat melodia in sine. Un serviciu excelent, si cum le place romanilor (nu numai lor), gratis.

 5. jürgen.toth spune:

  Serviciul mSpot a fost achiziţionat de către Samsung (v. http://www.businesswire.com/news/home/20120509006613/en/Samsung-Electronics-Acquires-mSpot). Probabil că va urma în curând ceva de genul S-Cloud, mai ales că concurenţa nu doarme (v. Sony cu PlayMemories Online, 5 GB gratis pentru poze).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *