Splashtop OS: pentru când doar navigatul te interesează


Un articol de zilele trecute de pe MakeUseOf, intitulat Splashtop – A Free Operating System For Quick Internet Browsing, mi-a reţinut atenţia. Şi deşi mi-am propus să şi testez nu am reuşit (aş face-o pe un netbook la care chiar cred că ar prinde bine). Despre ce este vorba? Spashtop OS este un micuţ sistem de operare ce nu permite decât un singur lucru: să ai un navigator – Chrome – cu care să “te dai pe net”. Atât. Dar să fim sinceri: de câte ori nu deschidem un laptop doar pentru a verifica poşta sau pentru a face operaţiuni legate exclusiv de web?

imagine

Conform MakeUseOf, totul porneşte de la un instalator de 2MB care mai descarcă apoi vreo 300MB cât are sistemul de operare. Acesta se instalează în paralel cu Windows-ul, deci când veţi relansa calculatorul veţi vedea ceva ca mai jos. Yep. O nouă opţiune în meniu. De acum când porniţi calculatorul puteţi merge pe Windows, care ia 2, 3… 5 minute până se lansează, sau Splashtop care nu se lansează chiar instant, dar evident mult-mult-mult mai rapid ca Windows-ul.

imagine

Închei cu clipul scurt de prezentare. Dacă cineva a testat Splashtop aşteptăm opinii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Houstain spune:

  Chiar acum intru de pe SplashtopOS. Pana acum pare destul de bun.

 2. Cosmin spune:

  Placa mea de baza a venit cu Splashtop preinstalat. Asta acum vreo 2 ani sau mai mult. Se afiseaza automat 3 secunde si daca nu interactionez intra in Windows. Se incarca in cateva secunde dar nu il folosesc. Are player audio, vizualizator de imagini si un browser rudimentar care nu e Chrome. Partea nasoala e ca rezolutia nu este cea normala a sistemului ci un 800×600 probabil.

 3. vasiauvi spune:

  E un fel de JoliCloud?
  Am testat JoliCloud in Virtual Box dar nu pot spune ca sunt fanul programelor „on the cloud”, imi place sa am totul mai la indemana, adica pe calculatorul meu.
  Oricum, pentru cei care toata ziua stau DOAR pe Internet cred ca e OK.

 4. Kiss Geza spune:

  Virusii pot sa treaca pe calculator, folosind Splashtop-ul? Nu vad nici o protectie antivirus.
  Geza


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *