HAMSTER Free ZIP Archiver


În lunga tradiţie a exploatării animalelor de către om se include şi programul HAMSTER Free ZIP Archiver. Acest program vă va instala în calculator o mică armată de hamsteri, care vor înghesui fişierele Dvs în mici arhive, ca să nu ocupe mult spaţiu, sau pur şi simplu ca să fie n fişiere într-unul singur. Hamsterii nu trebuie confundaţi cu viruşii, iar dresarea lor specială face că nu se vor atinge de componentele interne. Acum pe bune: era nevoie de un nou program pentru arhivare şi dezarhivare? Da şi nu.

imagine

Noul intrat pe piaţă – care are deja şi situl şi interfaţa traduse în română – merge foarte mult pe vizual. În timp ce majoritatea dintre noi folosim programele de arhivare fără să le vedem “faţa” (maxim când deschidem pentru a analiza conţinutul unei arhive), cu HAMSTER Free ZIP Archiver vor fi mulţumiţi cei care preferă metodele “băbeşti” de arhivare. Aş recomanda bunicii mele programul, la fel începătorilor, dar în final publicul ar putea fi mai mare decât cred. Să vedem: interfaţa de mai sus ne invită să tragem cu mouse-ul fişierele ce le dorim arhivate; alternativ putem apăsa pe acel plus şi selecta fişierele prin frunzărirea (browse) calculatorului. Apoi avem câteva opţiuni de configurare, dar cel mai adesea nu ne vom atinge de ele. Putem cu un click să alegem dacă arhiva rezultată să fie ZIP sau 7z. Apoi sunt trei lucruri de ales. Mai întâi nivelul de arhivare, între minimum, mediu şi maximum. Cum alegem, cum cifrele de pe arhiva din colţul dreapta-sus se modifică.

imagine

Apoi putem opta pentru spargerea arhivei în bucăţi. Observaţi că unele divizări sunt făcute cu gândul la utilizări practice, gen pachete de 50MB ca să încapă pe SkyDrive. În fine, nu mai pun o captură şi cu a treia configurare, de parolă. Repet: în mod obişnuit setările implicite sunt perfecte. Aşa că vine ultimul pas: trageţi cutiuţa din colţul dreapta sus unde aveţi nevoie de ea: pe Desktop, undeva în Explorer… Şi atunci se va crea arhiva.

imagine

Puţin prea vizual pentru gusturile mele, dar – repet – cred că unii vor aprecia acest stil educativ de arhivare (şi dezarhivare). Conform unor recenzii consultate, pe 64 de biţi (şi poate nu numai) programul e cam lent. Alte obiecţii nu am neapărat (deschide multe formate, fiţi liniştiţi, dar arhivează doar în ZIP sau 7z). Vă las cu clipul ce prezintă live cele descrise mai sus.

PS: Atenţie la instalare. În modul nepersonalizat vă bagă Yahoo pe gât. Nu e ceva foarte grav, fiind o practică destul de răspândită la programe să impună anumite pagini de start, motoare de căutare ş.a.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Tiberiu Popa spune:

    L-am testat o saptamana, clar in categoria Mizerie de soft!

  2. radu.capan spune:

    Ceva motive? Viteza sau şi altele (obiective)?

  3. moroshan spune:

    Delicat moment, chiar ma gandeam sa fac click pentru instalare, noroc de faptul ca niciodata nu trec de comentarii. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *