Auspex: automatizări pe texte


Via DownloadSquad – probabil ştiţi că situl a… “decedat”; mai e online dar nu se vor mai publica materiale noi, ce păcat! – am aflat acum mai multe luni de Auspex. E un program în regimul donationware, adică dacă îţi place se recomandă să donezi ceva bani proiectului. Ei bine, ceea ce face programul e foarte util: permite expandarea unui text (gen “dpdv” să devină “din punctul de vedere”), ba chiar şi sugestii pentru autocompletări (scrii primele litere şi primeşti sugestii)… şi mai mult decât atât. Cu toate acestea programul e puţin cam nefinisat.

imagine

Să o luăm cu începutul: să spunem că scriem foarte des, de ne doare mâna, Google Maps. Punem atunci o mnemonică ggm care va fi înlocuită cu Google Maps la tastarea celor trei caractere urmate fie de enter, fie de spaţiu, fie de tab. Atenţie: Dvs alegeţi (la Triggered by aveţi o listă de unde alegeţi ce să declanşeze înlocuirea). Evident, trebuie să alegeţi mnemonicile şi să fie uşor de memorat, dar şi să nu intre în conflict cu ceva uzual. Nu prea merge să folosiţi o mnemonică la deoarece frecvent veţi dori să fie chiar aceste litere. Însă puteţi folosi un declanşator mai special (de exemplu doar tab, fără spaţiu şi enter) şi atunci se reduc riscurile de probleme. Important: tot ce face acest program merge şi în MS Word, şi în Notepad, şi în boxele de text din pagini web… oriunde în Windows se poate scrie un text.

Acum să trecem la autocompletare, cu sugestii. Tipul de acţiune se alege de la Action. Am pus deci Auto-Complete pentru câteva cuvinte ce încep asemănător. După ce am tastat puţin din cuvânt îmi vin variantele. Cu săgeţile sus-jos pot alege ce mă interesează, dau enter şi e scris tot textul! Sunt însă şi alte acţiuni, gen lansarea unui program, document sau deschiderea unui folder. Astfel puteţi ca scriind de exemplu dir1 să vi se deschidă mai ştiu eu ce folder de pe calculator. Sau scriind calc şi dând tab să se deschidă calculatorul din Windows. În fine, sunt şi alte acţiuni dar care la mine nu au mers perfect (şi nici nu sunt bine documentate). Programul va mai creşte dacă va fi interes şi, pun pariu, şi donaţii.

imagine

Ca un prim sfat: vedeţi şi opţiunile programului, de unde puteţi scoate ecranul de la lansare (ce la mine nu mai dispărea); sunt şi alte setări utile acolo. Per ansamblu e promiţător programul dar sunt sigur că unii dintre Dvs vor spune: există PhraseExpress care e mult mai bun. Lucian Brânduş a lăudat în comentarii, aici, respectivul program, iar eu – l-am tot instalat şi dezinstalat – nu am reuşit încă să scriu despre el. Ar fi cazul… Mai ales că şi pe DownloadSquad am citit în comentarii că ar fi mai bun decât tentativa de program descrisă mai sus (e funcţional, nu neg, dar eu nu l-aş folosi curent).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *