Stinger şi (acum şi) MS Safety Scanner


Când vine vorba de un computer infectat, primul lucru cu care mă dotez pe un stick USB este programul Stinger de la McAfee. E mic şi de ani de zile m-a ajutat să rezolv multe calculatoare “colcăind” de viruşi. După cum vedeţi, interfaţa nu e teribil de modernă dar în schimb ce ai de făcut e uşor de intuit: alegi ce să scanezi (poţi să adaugi pe rând unităţile) şi îi  dai drumul cu Scan Now. Poate dura ore, dar mai apoi vei vedea cu roşu notate infecţiile găsite şi tratate. Partea bună e că nu cere instalare, deci e excelent pentru urgenţe. Partea proastă e că nu te poţi baza doar pe el şi gata (de parcă ar fi unul pe care să te bazezi exclusiv).

imagine

Aşa că după ce am trecut de verificarea şi curăţirea oferită de Stinger mereu pun doctorul doi la lucru: Malwarebytes. Dar uite că a mai intrat cineva în horă: Microsoft cu Safety Scanner. Că e medicul trei sau doi depinde de gusturi. Cert e că şi produsul Microsoft nu cere instalare, spre deosebire de Malwarebytes. Este un fel de versiune on demand (adică pentru scanare la cerere, neoferind protecţie permanentă) la excelentul Microsoft Security Essentials (care mă apără fără probleme de multe luni de zile). Păcat că Safety Scanner, spre deosebire de Security Essentials, nu are încă interfaţa în română.

imagine

Închei citând din prezentarea noului instrument: “Credeţi că PC-ul dvs. conţine un virus? Microsoft Safety Scanner este un instrument de securitate care poate fi descărcat gratuit şi care oferă scanare la cerere şi contribuie la eliminarea viruşilor, programelor spion şi altor software-uri rău intenţionate. Acesta funcţionează împreună cu software-ul dvs. antivirus existent. Notă: Microsoft Safety Scanner expiră în 10 zile de la descărcare. Pentru a executa din nou o scanare utilizând cele mai recente definiţii pentru software-uri rău intenţionate, descărcaţi şi executaţi din nou Microsoft Safety Scanner. Microsoft Safety Scanner nu suplineşte software-urile antivirus care oferă protecţie permanentă. Pentru o protecţie în timp real care să contribuie la protejarea PC-urilor personale sau destinate întreprinderilor mici împotriva viruşilor, programelor spion sau altor programe rău intenţionate, descărcaţi Microsoft Security Essentials.”


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Recomandare antivirusi portabili rulabili fara instalare de pe usb stick:

  1) Clamvin Portable
  2) Emsisoft
  3) McAfee Stinger
  4) Sophos Anti-root Kit
  5) Spybot – Search and Destroy Portable
  6) Spydll Remover Portable
  7) virus cleaner

  Pe toti ii gasiti la o cautare pe Google sau pe site-ul PortableApps.com.

  Dintre toti, Clamvin si Emsisoft dau rezultate cele mai bune, da nu strica sa ii ai pe toti pe stick dupa tine…

 2. radu.capan spune:

  Multumim de sugestii!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *