Şcoala drepturilor de autor


Pe majoritatea dintre noi problema drepturilor de autor nu ne interesează… până când sunt încălcate drepturile noastre de autor. Fie că este vorba de o fotografie, de un articol, de un material video, joc sau ce vă mai puteţi imagina. Atunci deodată ni se pare drept ca materialele noastre să nu fie difuzate şi redifuzate peste tot, mai ales când nici nu se indică autorul. Şi cum unii nu produc nimic (electronic) ci doar consumă, aceştia nu vor agrea niciodată ideea de copyright. Iar Google, prin următorul clip video nu prea reuşeşte, după mine, să facă lucrurile mai… simpatice 🙂 . Ar trebui?

Google îi trimite de acum pe cei care încalcă drepturile de autor, publicând în contul lor materiale ce nu le-au produs ei, la Şcoala drepturilor de autor. Acolo trebuie să vadă un clip şi să răspundă la patru întrebări. Astfel pot scăpa, o dată, de penalizări. Penalizările repetate pot însă duce la ştergerea contului, pierderea materialelor, iar în cazuri mai grave şi la tribunal. Bun. Cei ce au nevoie, să aprofundeze subiectul. Pentru toţi ceilalţi hai să ne destindem mai mult decât cu clipul de mai sus. Iată mai jos o realizare ingenioasă în care desenele animate ne învaţă despre cum stă treaba cu copyrightul. Puţin cam repetitivă pe alocuri, dar tot admirabilă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Adriana spune:

    Daca de exemplu am un blog si introduc in articole imagini ce le iau de pe Google sau alte site-uri, incalc ceva copywright?

  2. radu.capan spune:

    Cel mai adesea da. Google nu detine drepturile asupra imaginilor; ele apartin, de regula, siturilor unde sunt afisate. Iar termenii trebuie consultati pe situl sursa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *