Shapeshifter: altă extensie pentru clipboard


Acum vreo două luni am scris despre ClipCube. Dar lista e lungă şi am să amintesc altele similare pentru clipboard: Ditto, Clipboard Manager, ClipX şi Clipomatic. De câteva săptămâni am aflat de Shapeshifter şi l-am testat imediat. Din păcate unele buguri făceau ca între copiere şi primul paste să fie nevoie de prea mult timp, aşa că l-am dezinstalat, dar periodic am mai vizitat situl. Şi uite că în sfârşit a sărit de la versiunea 3 la 4. Mi-am zis să îl reîncerc şi nu regret: problema e mai puţin deranjantă acum (rareori de fapt sesisabilă).

imagine

Bun. Dar ce face programul de fapt? Memorează tot ce puneţi în clipboard cu tradiţionala combinaţie Ctrl+C. Iar pentru a “lipi” ceva din clipboard folosim tot Ctrl+V. Până aici excelent, căci nu învăţăm combinaţii noi de taste. Cum ajungem însă la informaţiile depozitate anterior în clipboard? Ţinem mai mult apăsat pe Ctrl+V. Atunci vom vedea ceva ca mai sus: în stânga memorarea curentă, în dreapta lista ultimelor memorări. Cu săgeţile poţi naviga între ele, apoi enter pentru confirmare şi paste efectiv. Elementele din clipboard pot fi atât texte cât şi imagini. Dacă ceva doriţi şters, marcaţi şi daţi Delete. Vreţi să ştergeţi totul? Apăsaţi pe Ctr+V ca de obicei, ca să apară lista memorărilor, şi ţineţi câteva secunde pe Delete. Totul va fi şters. Nu există o funcţie de căutare, ceea ce e totuşi un minus semnificativ. Dar mie îmi place pentru că 1) are o interfaţă modernă; 2) nu trebuie să memorezi ceva nou, să te obişnuieşti cu ceva nou. Voi păstra aplicaţia? Nu ştiu încă…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Xantes spune:

  Cu parere de rau, dar este o porcarie! Functioneaza aleatoriu, in Win7 si „se lasa greu” dezinstalat!

 2. mehigh spune:

  Corect! O mare mizerie. Windows 7 îngheaţă total la un CTRL-C remote via Team Viewer. A trebuit să închid forţat şi s-a dus time-up-ul meu de cîteva luni bune. 🙁

 3. radu.capan spune:

  Mda. Triste reactii. Eu repet: l-am testat la versiunea 3.01 si la Ctrl+V imi dadea de multe ori v (litera) in loc ce era in clipboard. Dupa o asteptare de cateva secunde functiona corect. L-am pus la pastrare. Apoi a aparut versiunea 4.0 care la mine merge aproape fara probleme. Cand am memoria cam plina, cu multe programe lansate, Ctrl+V are acelasi comportament descris mai sus. Drept urmare eu il lansez strict cand am nevoie (cand fac copieri in serie). In schimb Ctrl+C mi-a mers mereu, si la fel Ctrl+V prelungit (afisarea continutului).
  La iesire din program intr-adevar el ramane in memorie, si trebuie inchis din Task Manager – am uitat sa scriu. La dezinstalare in ambele versiuni, 3.01 si 4.0, nu am avut probleme. (Am testat acum pentru 4.0. S-a dezinstalat intr-o secunda, fara urme in folderul unde imi pun eu programele de testat.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *