Spring Bonus – să ne jucăm match 3 cu primăvara!


Dintre ultimele jocuri despre care am scris – a cam trecut ceva de atunci… – puţine mi s-au părut potrivite şi pentru copii mai mici, gen preşcolari sau şcolari mici. Fie stilul de joc e prea complicat pentru ei, fie ar trebui să stai mereu lângă ei să le traduci, să le spui ce trebuie să facă – şi atunci se duce avantajul tău ca părinte că ai câteva minute libere ;). Şi chiar şi la stilul match 3, care este printre cele mai uşor de înţeles şi de jucat de cei mici, deşi unele jocuri încep mai lejer, şi la primele nivele le pot aborda şi ei, mai apoi le devine prea greu fie să se încadreze în timp, fie să mai găsească formaţiuni de trei de făcut, şi uite-aşa vine frustrarea şi abandonarea jocului…

imagine imagine

Părerea mea este că lucrurile nu stau la fel şi cu Spring Bonus, în care se trece uşor de la modul Timed la modul Relaxed şi înapoi, şi nu devine prea dificil pentru cei mici – depinde totuşi puţin de experienţa lor cu acest gen de joc, de spiritul lor de observaţie. Numeroasele şi drăgălaşele elemente de joc, majoritatea amintind de primăvară – diverse flori, iepuraşi, cuiburi cu ouă, puişori, şi evident muuulte ouă colorate de Paşti… – vor constitui deliciul copiilor. De la harta a cărei afişare precede fiecare nivel puteţi selecta dacă acesta să fie contra cronometru sau nu. Fiecare nivel are un ţel al lui de atins – de adunat un număr de piese de un anumit fel, de distrus toate piesele cu gheaţă, sau de adunat un număr de ouă de aur, aducându-le în partea de jos a tablei de joc. Uneori pot fi chiar două ţeluri de atins.

imagine imagine imagine

Bonus-urile care vin la alcătuirea de formaţiuni de 4 sau 5 piese au putere mai mare dacă e plin curcubeul din lateral – şi acesta se umple incluzând în formaţiuni şi elemente care strălucesc. De exemplu, atunci când curcubeul este plin, fulgerul, care în mod normal distruge o coloană de piese, va distruge trei. Dacă le-aţi pus la copii pe modul Timed, pentru mai multă provocare, şi ei nu reuşesc să se încadreze în timpul de altfel destul de generos, nu se întâmplă altceva decât că sunt invitaţi să reia de la început nivelul. La câteva nivele se schimbă fundalul jocului – un luminiş, un iaz, o fermă… – şi copiii îl pot alege ca tapet pentru desktop. Evident, dacă nu cumva au propriul lor computer, înseamnă că vi-l vor decora pe al dumneavoastră cu desene cu animăluţe şi flori… Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *