Folder Size


Des am în listă programe ce sună promiţător dar anumite buguri mă fac să aştept o versiune nouă ca să le prezint (vezi Shapeshifter, dar mai sunt). Ei bine, în cazul programului Folder Size nu am să mai aştept. Versiunea 1.9, cea curentă când scriu acest articol, e în mod cert buclucaşă, dar problemele nu fac programul inutilizabil 100%. Mai exact care îi este problema? Când scanează foldere mari (unităţi în special), pare a se… plictisi la un moment dat şi se opreşte. Mergeţi mai în adâncime şi totul va fi OK.

imagine

Desigur, sunt numeroase programele care ne ajută să identificăm unde ne-a pierit spaţiul liber de pe harddisk. Nu de mult am amintit de Xinorbis şi Treesize. Folder Size nu e atât de avansat (unde mai punem că nici nu merge perfect), dar e foarte simplu de folosit. Alegeţi o unitate – sau mai bine un folder – şi lăsaţi-l să îl scaneze. Încă din timpul scanării puteţi explora folderele şi subfolderele şi subfolderele ş.a.m.d. La baza ferestrei este zona de grafice: sunt două tipuri – pie chart şi bar chart. Aceste grafice sunt interactive, permiţându-vă să mergeţi în adâncime. În panoul sus-dreapta aveţi detalii şi indicaţii vizuale despre spaţiul ocupat de foldere şi fişiere. Puteţi comuta cu un click între măsurarea în B, KB, MB sau GB. Şi… cam asta e tot. Pe lângă mărunţişuri precum exportarea graficelor.

În speranţa că problemele cu indexarea se vor rezolva, Folder Size, care are şi versiune portabilă, ar putea fi o opţiune excelentă pentru cei ce vor un instrument simplu şi intuitiv.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *