Exprimă-te simplu cu Tumblr


Majoritatea oamenilor au în sinea lor dorinţa de a se exprima, de a împărtăşi altora ceva şi (deci) de a socializa. Posibilităţile de exprimare într-o formă deschisă, publică au cunoscut o rapidă dezvoltare în ultimii ani. Avem la dispoziţie mai multe platforme de comunicare şi socializare numai pe internet. Cea despre care vreau să vă vorbesc în câteva rânduri, este o platformă pentru bloguri extrem de simplu de folosit în caz că blogul clasic vi se pare mai sobru, mai serios.

imagine

Tumblr este o platformă de blogging situată undeva între Twitter şi blogul clasic. Creatorii au realizat totul foarte uşor de folosit, astfel că în câteva secunde poţi posta un text, o fotografie, un filmuleţ, un citat, un link sau un fişier audio. Auzisem de această platformă dar nu i-am dat atenţie până acum pentru că mă obişnuisem cu platformele WordPress şi Blogspot, care, e adevărat, sunt mai complexe şi mai serioase în comparaţie cu Tumblr. Vroiam totuşi să-mi deschid un bloguşor în care să postez cât mai simplu chiar direct de pe telefon sau de pe computer în maxim două click-uri. Vroiam să fac blogging cu "nimicuri interesante", adică informaţii (text, audio, foto, video) care nu sunt de nivelul unui blog clasic dar care în forma lor simplă, pot să scoată în evidenţă anumite teme din viaţa cotidiană.

Sunt destul de mulţi bloggeri care pe lângă blogul personal (cel cu un domeniu propriu), au şi câte un tumblr pe care urcă poze, filmuleţe, sau texte mai scurtuţe, asta pentru a nu amesteca felurile de exprimare (mai simplă sau mai complexă)

Iată ce oferă Tumblr:

  • în primul rând toate facilităţile unei platforme dedicate blogurilor;
  • gamă variată de teme;
  • posibilitatea publicării materialelor de tip text, foto, secvenţe audio-video;
  • modalităţi de adăugare a cuvintelor cheie;
  • urmărirea traficului;
  • instalarea de aplicaţii dedicate;
  • facilităţi pentru postarea de pe telefonul mobil, prin e-mail;
  • posibilitatea republicării pe Twitter;
  • suport integrat pentru FeedBurner.

Eu văd Tumblr-ul ca pe un blog de joacă în care vrem să arătăm altora ceva cât mai simplu, fie de pe net, fie din creaţiile proprii. Modul in care este concepută această platformă, demonstrează că Tumblr este o alternativă user-friendly pentru cei care consideră instalarea unui WordPress un lucru destul de dificil. Iată un plugin pentru Firefox care simplifică aşa de mult postarea pe Tumblr. Daca tumblr-ul vi se pare prea "străinez", există o frumoasă tentativă românească. Se numeşte Bule.ro. Tumblărat cu spor şi inspiraţie!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *