Cum creezi .htaccess în Windows


Fişierul .htaccess poate face minuni, iar webmasterii ştiu aceasta. În special cei ce folosesc WordPress… dar nu numai. De exemplu Eugen scria aici despre câteva trucuri utile cu .htaccess (apropo, vedeţi şi 6 .htaccess Tricks for Better WordPress SEO & Security). Anul acesta am scris aici despre cum cu o singură linie de cod pagina de identificare în WordPress poate fi simplificată. Am început însă de vreun an să folosesc .htaccess şi în alte proiecte PHP, în special pentru a face url-urile mai frumoase. Dar…

imagine

…în Windows, vedeţi mai sus, nu poţi crea un fişier care să nu aibă doar nume, ci doar extensia htaccess (aşa vede Windows-ul situaţia). Drept urmare practica mea era să descarc fişierul .htaccess de pe unul din siturile mele, WordPress de exemplu. Goleam apoi fişierul şi scriam ce îmi trebuia. Dar se poate şi mai simplu. E un truc banal, dar poate unora le va fi util. Lansaţi Notepad şi când salvaţi mutaţi pe All Files şi atunci veţi putea scrie ca nume .htaccess. Fişierul va fi salvat fără probleme şi îl puteţi edita. Punct.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Recomandare: salvati fisierul cu encoding UTF nu ANSI, in caz ca folositi diacritice sa nu aveti probleme la interpretarea lor.
    Acelasi lucru e valabil si pentru fisierele PHP; mai multe detalii gasiti in tutorialele de la mine.

  2. radu.capan spune:

    De acord. Dar nu vad – nu neg ca ar fi cazuri particulare – cine ar scrie cu diacritice in .htaccess.

  3. Sakura spune:

    În Total Commander se apasă Shift+F4, la numele fişierului se introduce .htaccess şi se apasă OK (sau Enter). Este cel mai rapid mod de a crea un fisier text, indiferent de numele/destinaţia lui.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *