Vectorian Giotto a devenit gratuit!


Poate unii îşi amintesc că în toamna anului trecut Vectorian Giotto a fost oferit gratuit de GAOTD pentru 24 de ore (de fapt cu probleme, reluându-se apoi oferta corect). Ei bine, vestea bună, din 14 aprilie, este că programul a ajuns la versiunea 3.0 şi a devenit 100% gratuit. Vestea tristă – de fapt supoziţia mea – este că programul probabil nu va mai cunoaşte alte versiuni. Mă îndoiesc că va fi un program gratuit întreţinut: probabil că autorii lui îl abandonează acum, punându-i eticheta freeware.

imagine

Oricum ar fi, versiunea 3.0 (care nu, nu suportă Action Script 3) va bucura pe mulţi. Mie îmi aminteşte de SWiSH Max, respectiv de versiunea pe care acum mulţi, mulţi ani o deţineam cu licenţă. Evident, nu are cum să se compare cu ultima versiune SWiSH Max, dar Vectorian Giotto tot nu e de ignorat. Mai ales pentru începători, pentru cei care doresc să îşi creeze un banner animat sau flash-uri oricum simple, acest program acum gratuit poate fi instrumentul (necesar şi) suficient. Amintesc la final prezentarea GAOTD pentru Giotto când era încă program comercial:

Vectorian Giotto este un program de animaţie flash uşor de folosit, dar puternic. Vine cu peste 50 de efecte încorporate care pot fi aplicate atât textului cât şi formelor fără cunoştinţe de codare. Dispune de peste 100 de efecte predefinite care afişează diferitele moduri în care efectele pot fi ajustate. Cu Giotto, utilizatorii se pot relaxa şi se pot concentra pe crearea unor concepte creative, pe integrarea unor grafice minunate şi a muzicii pentru a crea astfel capodopere. Giotto conţine peste 50 de şabloane flash. Interfaţa sa prietenoasă permite designerilor să înceapă rapid crearea bannerelor flash, a introducerilor, a antetelor, sau a oricărei alte activităţi desfăşurată în Flash.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *