Google Video: “OK, le mutăm noi!”


Episodul 1: 16 aprilie. Primesc un email de la Google, şi la fel cine ştie câte milioane de persoane, cum că Google Video se închide şi fişierele video trebuie descărcate dacă nu doreşti să se piardă pe veci. Într-un fel era previzibil. Din mai 2009 Google Video nu a mai acceptat încărcarea de clipuri noi. A fost însă o opţiune bună la vremea ei, mai bună decât YouTube pentru că nu avea limita de 5 minute (cât era atunci, iniţial). Aşa se face că am (în curând “am avut”) şi eu peste o duzină de clipuri pe Google Video. Majoritatea de familie (primii paşi făcuţi de fetiţa cea mică şi altele).

imagine

Mesajul de la Google spunea clar: din 29 aprilie clipurile de pe Google Video nu vor mai funcţiona, iar din 13 mai nici nu vor mai putea fi descărcate. În contextul Săptămânii Mari era exact ce îmi lipsea. Am început să le salvez, unul câte unul, cu gândul că “joi la vară” le public pe YouTube. Ei bine, vine episodul 2, chiar astăzi, cu un alt email (sau anunţul oficial)! Se pare că mulţi au protestat şi ce bine că au protestat. Google a eliminat, pentru moment, limita de 29 aprilie şi, mai mult, pune la dispoziţie un instrument de migrare automată spre YouTube! Yeeeee! Mergeţi aici şi vedeţi jos un buton Upload Videos to YouTube. Marcaţi clipurile ce le doriţi migrate şi apăsaţi respectivul buton. Simplu. Ar fi trebuit să fie aşa de la început, nu? Mai bine mai târziu decât niciodată.

În câteva minute am avut toate cele 21 de clipuri migrate pe YouTube, conservând statutul “publice pentru cei ce au linkul”. Cool! Acum Google Video poate să moară liniştit… Apropo de moarte (ieri)… şi înviere (mâine). Unul dintre clipuri – se vede în captura de mai sus numele – e de la un spectacol cu umbre pe care l-am “regizat” cu copiii din parohie în 2008. Observaţi efectul de mai jos. Ştiţi cum l-am obţinut? Hehe… Pe pânză am proiectat un slide din PowerPoint, iar “piatra” de pe mormânt e de fapt un cerc pe care l-am animat să iasă din ecran. Simplu dar de efect.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *