Browser Cleaner


Am citit astăzi pe gHacks despre programul Broswer Cleaner. Din captura de mai jos se anunţă a fi un utilitar excelent pentru cei care vor să îşi şteargă uşor şi rapid urmele navigării pe internet, chiar dacă au folosit mai multe navigatoare. La nevoie poţi alege pentru care navigatoare să se facă curăţenia, respectiv ce să se cureţe per navigator (cache-ul? istoricul vizitelor? al descărcărilor?…). Programul are şi o versiune portabilă aşa e într-un fel ideal de purtat după tine pe un stick.

imagine

Dacă s-ar fi oprit aici ar fi fost – cred eu – foarte bine. Dar programul vedeţi că are mai multe taburi unde sunt incluse şi alte lucruri la capitolul curăţenie, chiar şi unele ce nu au nimic de-a face cu Browser din titlul programului. Ba mai mult, parcă tinde să semene cu CCleaner, cu care totuşi e greu să se pună cineva. Acordaţi deci atenţie şi opţiunilor din taburile 2 şi 3, unde sunt incluse diferite directoare, fişiere şi setări din Windows, respectiv câteva dintre programele mai comune. În aceste două taburi un click dreapta vă aduce un meniu cu Select All Items dar şi Unselect All Items. Bun. Dacă vă interesează strict pentru navigare, folosiţi primul tab, poate şi unele opţiuni din tabul al doilea. Dacă doriţi un “curăţitor” generic, Broswer Cleaner poate fi lăsat la “maxim”.

imagine

Ultimul tab e pentru cei care se tem că fişierele şterse ar putea fi reconstituite: puteţi opta pentru “raderea” spaţiului liber prin suprascrieri şi ştergeri repetate. Aş mai spune la final că în scurtele teste făcute, deşi am debifat navigatorul Google, mi-a mesaj că nu poate curăţi Chrome-ul. Mi-e team deci că programul nu ţine mereu bine cont de ce e bifat şi ce nu. Dacă, repet, doriţi curăţenie totală, problema semnalată nu are relevanţă.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *