PhraseExpress: automatizări pe texte


Acum câteva săptămâni am vorbit despre Auspex, un program simpatic, promiţător, dar încă nu tocmai finisat. Şi spuneam atunci că voi testa PhraseExpress, un program multi-lăudat prin comentarii, pe care eu l-am instalat – şi dezinstalat – de multe ori. Îl folosesc deci de vreo săptămână şi încă o dată mă îndrept spre a-l dezinstala. A nu se înţelege că e un program slab… doar nu acoperă ceea ce aş dori eu. În această săptămână programul a “învăţat” din cele scrise de mine, aşa că acum când încep să scriu ceva – indiferent unde – îmi oferă unele sugestii.

imagine

Vedeţi mai sus cum la scrierea literelor pro îmi oferă alternativele programele sau programul. Evident, pot să scriu ce vreau dacă diferă de aceste alternative. Sau să aleg (dând tab) ce mi se propune. Această facilitate e interesantă dar la capitolul productivitate pe mine nu m-a ajutat prea mult. Dar cel mai bine PhraseExpress se descurcă la a face înlocuiri: ca la Auspex defineşti nişte caractere ce vor fi “expandate” în cuvinte sau chiar propoziţii. Observaţi mai jos: în orice program aş scrie smn (indicat la Autotext) va fi “desfăcut” în semnătura scrisă la Phrase content. Dacă alegi aceste secvenţe declanşatoare cu cap programul te poate ajuta mult, în special dacă scrii într-una aceleaşi fraze.

imagine

Observaţi că pentru fiecare autotext se poate defini prefixul şi postfixul, ceea ce sporeşte posibilităţile de utilizare (ex: smn urmat de tab să se extindă într-o semnătură, iar smn urmat de spaţiu în altă semnătură). Tot din captură puteţi vedea că se pot defini scurtături din taste pentru aceeaşi facilitate. Astfel poţi ca la Win+1 să ai scris rapid un email stas, pe care doar să îl completezi cu nume şi mai ştiu eu ce. Iar lucrurile bune nu se opresc aici! Vedeţi butonul Add Macro? Partea ce se extinde din autotext poate să cuprindă elemente speciale precum texte introduse de utilizator (util, reiau, la scrisori standard, în care pui să ceară un nume şi să îl introducă la locul potrivit), dată, timp, preluare din clipboard, ba şi operaţii precum lansarea unui program sau deschiderea unei pagini web. Pentru anumite activităţi PhraseExpress poate fi mină de aur. Atenţie: e gratuit dacă nu e folosit în scop comercial. Cu alte cuvinte dacă programul vă ajută la firmă, firma ar trebui să îl cumpere pentru Dvs.

Vă las acum cu clipul de prezentare a versiunii 8. Dacă nu vă e lene să daţi un click, mai bine mergeţi aici, ca să vedeţi materialul la o calitate video mai bună. Dacă vreţi să îi vedeţi documentaţia, mergeţi aici.

PS: Pentru cei ce folosesc de mult timp PhraseExpress aş cere puţin ajutorul. Vedeţi mai sus modul de sugestie după ce am scris pro. Din păcate nu găsesc să se poată controla acele expresii, ci merge doar cu ce învaţă. Sau greşesc? Modul de autocorectare automată nu îmi prea place şi aş prefera modul cu sugestie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *