Variaţiuni şi semnificaţii de culori


Luna trecută am schimbat tema vizuală la un mai vechi site realizat cu platforma WordPress. Desigur că am apelat la o temă deja prezentată de către mine pe CNet.ro, şi anume Ari. Nu numai simplitatea ei şi structura pe trei coloane m-au determinat spre această alegere, ci mai ales posibilitatea să setez foarte uşor din background culoarea de fundal precum şi culorile de afişare a textului sau a linkurilor. Dar alegerea culorilor, mai exact a variaţiunilor de culori dorite şi necesare pentru schimbarea şi afişarea regulată s-a dovedit a fi mai grea decât gândisem eu iniţial.

imagine

Rezolvarea a adus-o cu sine aplicaţia web 0to255. Aceasta permite afişarea şi setarea variaţiunilor unei culori dinainte stabilite. Pentru aceasta alegeţi culoarea favorită cu „pipeta” oferită (Pick color) sau prin indicarea valorii hexadecimale a culorii. Mai uşor aflaţi variaţiunile de culori prin adăugarea acestei valori (fără semnul #) la sfârşitul url-ului http://0to255.com, testaţi de ex. cu http://0to255.com/28ee0d. Un avantaj al acestei metode îl constituie faptul că adresa astfel obţinută poate fi uşor şi rapid copiată şi trimisă unui colaborator.

imagine

Dacă tot suntem la tema „Culori” recomand şi vizitarea site-ului Cymbolism.com. Credeam că l-am amintit deja în trecut într-un comentariu pe CNet.ro, dar nu l-am mai găsit. Nici o problemă, astfel îl pot prezenta acum pe scurt. Potrivit culturii generale ştim cu toţii că culoarea roşie semnifică iubire, verde speranţă, negru doliu. Dar cunoaşteţi semnificaţia altor termeni? Dacă v-aţi întrebat vreodată ce culori asociază majoritatea oamenilor cu cuvinte-cheie ca carte, pace, profit, sport, atunci veţi putea afla un răspuns pe acest site. Lista completă de cuvinte disponibilă în acest moment o găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *