Căutare nume pentru domenii web


Unul din primii paşi pe care îi urmăm la pornirea unui proiect web este căutarea şi găsirea unui nume potrivit. Numele unui domeniu spune mult despre conţinut şi dacă este ales cu grijă este cea mai bună publicitate pentru site. Din păcate deseori numele ales este deja cumpărat sau rezervat de către alţii, ori pentru a fi utilizat în scopuri proprii ori pentru a-l vinde cât mai avantajos mai departe. Iar dacă totuşi numele preferat este liber atunci se poate întâmpla să nu se potrivească terminaţia respectiv domeniul ţării.

imagine

Pentru a vă uşura puţin căutarea de nume pentru site-uri sau proiecte web enumer în continuare unele servicii utile care funcţionează pe principiul unor motoare de căutare specializate în căutarea cuvintelor-cheie asociate cu domeniile libere, rezervate sau deja achiziţionate.

 • Domai.nr este una dintre cele mai simple aplicaţii de acest gen. După indicarea unui nume favorit sunt vizualizate o serie de domenii de circulaţie internaţională. În cazul în care un nume de domeniu este deja înregistrat, cu un click pe el puteţi afla date generale despre proprietarul actual, pe care la nevoie îl puteţi contacta pentru o eventuală vânzare.
 • Domize oferă o interfaţă a la Google. Dacă introduceţi numele dvs. preferat în căsuţa de căutare sunt afişate domeniile generale disponibile (.com, .net, .org, .eu) precum şi cele pentru scurtările numelui cu câte o literă, de ex. Facebook va deveni pe rând faceboo, facebo, face etc. Culoarea roşie semnifică că numele este deja ocupat, dacă trageţi mouse-ul pe domeniu vă este oferită o previzualizare a site-ului cu datele sale de înregistrare.
 • DomainsBot afişează deja în timpul tastării numelui adresele web disponibile. De evidenţiat este faptul că aplicaţia suportă căutarea după combinaţii de cuvinte-cheie. Acestea sunt preluate şi afişate în cadrul numelor unor posibile domenii potrivite, dar deja înregistrate, totuşi neutilizate şi oferite spre vânzare.

imagine

 • Wordoid este de fapt un generator de nume. Pornind de la un cuvânt cheie dinainte indicat se pot obţine rezultate care chiar dacă nu au un sens anume, ele sună bine căci sunt construite după regulile de funcţionare ale unei limbi vii. Sunt posibile următoarele setări: asocierea cu o limbă vorbită (engleză, franceză, italiană, spaniolă), adăugarea de sufixe sau prefixe precum şi lungimea numelui dorit. Totodată este indicată situaţia domeniilor web cu terminaţiile .com şi .net.
 • În aceeaşi categorie a generatoarelor de nume se încadrează şi serviciul oferit de Dot-o-mator. După indicarea a două cuvinte-cheie în două liste separate, aplicaţia le reuneşte şi caută să ofere o combinaţie cât se poate de credibilă.
 • StuckDomains se rezumă la indexarea şi căutarea domeniilor expirate şi scoase pe piaţă în mod neregulat. Din păcate în momentul actual alegerea unui nume este posibilă doar pentru domeniile cu terminaţiile .com, .net und .org.
 • Alte trei motoare de căutare pentru nume de domenii care pot fi recomandate sunt ajaxwhois.com, Bust a Name şi Nameboy. Renunţ la o prezentare mai detaliată, căci un click pe ele spune totul.

În altă ordine de idei dar totuşi încă în temă mai amintesc şi serviciul DomainTools.com, despre care iniţial crezusem că a scris Radu într-un material separat, dar se pare că m-am înşelat. Cu ajutorul său nu puteţi doar căuta un anumit nume de domeniu ci în special afla o mulţime de informaţii legate de acesta. Pentru cei care preferă un program pentru accesarea informaţiilor WHOIS recomand WhoisThisDomain (cu o versiune portabilă sau o alta executabilă).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  La serviciile amintite în articol mai putem adăuga şi Rewordious: http://rewordio.us/
  (vedeţi şi Baby Name Generator: http://rewordio.us/baby)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *