PDF: iar tăieri şi uniri


Nu ştiu Dvs, dar eu ajung să lucrez des cu PDF-uri şi uneori mi se întâmplă să am nevoie de aceste operaţii de bază: “tăiere” (adică să scap de nişte pagini dintr-un PDF), respectivi “unire” (din mai multe PDF-uri să fac unul singur). De-a lungul timpului am menţionat câteva soluţii. Cred că PDFRider a fost alternativa cea mai recent prezentată (ce face şi protejări cu parolă). Am mai pomenit şi PDFTools, din păcate de multişor neactualizat. Astăzi aş vrea să mă opresc la alte soluţii. Şi mai întâi una pe cât de simplă pe atât de limitată: PDF Jumbler.

imagine

Acest program nu ştie decât să facă tăieri şi uniri. Dacă atât vă interesează, e al Dvs! Încărcaţi PDF-urile, puteţi chiar cu tasta Delete să ştergeţi ce pagini doriţi, şi la final salvaţi noul PDF. Observaţi un panou lateral-stânga, pe post de clipboard. Puteţi pune acolo pagini pe care să le folosiţi în compilaţia finală. Programul e realizat în Java şi evident trebuie să ai suportul pentru Java instalat. Unii se vor mira că nu există vreun fişier executabil – tocmai pentru că fişierul Java e executabil. Nimic de instalat în schimb, ca parte bună.

Vizitatorul jazz recomanda PDF Split and Merge basic şi am aruncat o privire peste el. În primul rând de ce basic? Pentru că există şi o versiune enhanced, care costă după cât vă permiteţi: de la 1 dolar în sus. Versiunea 100% gratuită nu permite de exemplu punerea de parole la PDF-uri, dar e foarte bună pentru restul operaţiilor: tăiere, unire, ba şi rotirea paginilor. Totul într-o interfaţă destul de intuitivă. Mai jos vedeţi ilustrat modul Visual reorder, care permite schimbarea ordinilor paginilor trăgând cu mouse-ul, dar şi ştergerea sau rotirea unor pagini.

imagine

În fine, aş aminti 7-PDF Split & Merge pe care nu l-am mai testat însă. Nu este o soluţie Java, ca cele de mai sus. Versiunea gratuită are câteva limitări: poate uni doar 5 fişiere PDF (deci dacă vreţi 10, uniţi 5, alte 5, şi apoi cele 2 rezultate intermediare); la tăiere (splitting) ia în seamă doar primele 50 de pagini. Aveţi alte soluţii pentru aceste operaţii de bază pe PDF-uri?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. danada spune:

  PDForsell ver2.1
  (http://yomogi.bakufu.org/en/indexen.html)(http://www.softpedia.com/get/PORTABLE SOFTWARE/Office/PDF/Portable-PDForsell.shtml)
  Features
  •Merge, split and rotate PDF files
  •Encrypt and decrypt PDF files
  •Change the order of the files and pages
  •Preview PDF files
  •Edit properties of document


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *