MiMedia dă 7GB gratuit


Nu ştiu dacă e înţelept să vă înghesuiţi să vă deschideţi un cont pe MiMedia sau ar fi mai bine să aşteptaţi. În mod cert situl s-a cam grăbit cu lansarea şi ar fi meritat să funcţioneze câteva luni în teste, pentru a rezolva problemele existente. Să vedem însă mai întâi teoria: cu zero lei şi zero bani puteţi să aveţi 7GB şi vi se oferă o aplicaţie – doar pentru Windows pentru moment – ce sincronizează directoarele locale pe care le alegeţi Dvs cu spaţiul online (in the cloud). Sună bine, nu? Mai ales că MiMedia, deşi acceptă orice fişiere, e orientat preponderent spre media, spre ascultarea de muzică şi vizionarea de imagini.

imagine

Acum problemele. Încă de la înscriere am primit un avertisment că situl include componente ce pot dăuna calculatorului (nu el direct, ci un alt sit spre care trimite sau din care include ceva, nu mai reţin). Dacă am mers mai departe a fost doar pentru că Lifehacker şi alte situri au testat serviciul (şi nu am murit). Am descărcat programul şi l-am instalat. Interfaţa permite configurarea directoarelor pentru sincronizare: puneţi pe Exclude dacă o anumită unitate doriţi să nu intre în procesul de backup/sincronizare; respectiv folosiţi Advanced pentru a indica ce foldere doriţi Dvs. Merită să vedeţi şi setările din tabul Bandwidth pentru a indica limitele când calculatorul e folosit, respectiv nefolosit. Pentru a urmări stadiul încărcării – merge foarte lent – vedeţi tabul Data Status.

imagine

Acum să vedem şi interfaţa web. După cum vedeţi avem permanent un player în partea de sus. Piesele MP3 încărcate, de oriunde ar fi ele, vor putea fi ascultate în acest player. Dar interfaţa web are încă probleme serioase (încercaţi să încărcaţi de pe web un fişier!). Aşa stând lucrurile cred că voi reveni pe MiMedia peste vreo jumătate de an. Dacă vor răspunde sugestiilor utilizatorilor, soluţia MiMedia poate fi una foarte bună. Spaţiu generos, ieftin pentru cine vrea mai mult, sincronizare pe folderele dorite, player încorporat… totul e să meargă, să aibă o viteză mai bună şi o interfaţă mai intuitivă.

imagine

PS: Acum văd că aplicaţia se integrează în MS Explorer.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Stefan spune:

    De unde stiu eu ca cineva nu-mi poate accesa acele fisiera stocate pe serverele lor?

  2. JustAlex10 spune:

    Simplu Ștefan… Nu știi!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *