Google Tasks are API şi extensie pentru Chrome


Google Tasks părea un alt serviciu abandonat, dar iată că un anunţ de acum două zile ne invită (să/la) Getting organized with the Tasks API. Dacă sunteţi cu pasiuni de programator, iată de unde trebuie să începeţi. Dacă în schimb nu vă pasionează programarea dar vreţi să profitaţi de acest API atunci Chrome are o extensie construită chiar de cei de la Google. Şi îi spune – ce ne-am aştepta? – Google Tasks.  Eu unul aş spune că e o simplă demonstraţie, dar – depinde de nevoi – unii ar putea să considere extensia ca “produs final”.

imagine

Aşa după cum vedeţi în capturi, se pot scrie sarcini, iar la nevoie chiar atribui timpi. Dar unde sunt alarmele? salvarea sarcinilor offline? un indicator vizual în iconiţă câte sarcini ai de exemplu azi de făcut? Şi altele… Dacă e să privim partea plină a paharului vom aprecia că acum nu mai trebuie să fii în GMail ca să scrii o sarcină. Mai mult, se pot adăuga sarcini noi:

  • marcând un text dintr-o pagină şi folosind click dreapta
  • din bara de adresă, cu t, spaţiu şi sarcina dorită

În plus sarcinile cu dată apar şi în Google Calendar. Acum că API-ul e liber s-ar putea ca alţii să o ia înainte cu sarcinile integrate în GMail (şi acum “eliberate”). Poate se vor crea chiar punţi între aplicaţii cunoscute, gen RememberTheMilk şi Google Tasks. Cine ştie? Vom vedea…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. razvan spune:

    Mici extensii, testate in Chrome, si in final… versiunile imbunatatite ajung ca aplicatii in Chrome OS.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *