OhMemo: un bebe în ale notiţelor


Aplicaţia open source OhMemo are în acest moment vreo două zile de viaţă, deci e un bebeluş categoric. Dar începutul e bun. Aşteptăm şi versiunea portabilă, iar până atunci trebuie să trecem prin instalare (care evident e simplă). Programul după ce l-am lansat e intuitiv. Câteva lucruri sunt ascunse la click dreapta, dar vom vedea imediat. Nu are fereastră de opţiuni, ceea ce la o primă versiune se poate înţelege. Să o luăm cu începutul. Notiţele pot fi organizate în două tipuri: normale sau importante – click dreapta pe o notiţă (sarcină) şi veţi vedea meniul pentru schimbarea tipului.

imagine

O notiţă poate fi redactată cu unele formatări, de la headings la bold, italic, underline (tot din click dreapta, dar pe spaţiul unei notiţe)… Cu copy&paste putem insera chiar şi imagini în notiţe. Aplicaţia se strânge dacă priviţi doar lista de notiţe (un click undeva în spaţiul alb) şi se deschide când aţi dat click pe o notiţă anume. Interesant, dar aş fi preferat o pioneză să “fixez” comportamentul acesta de ascundere/arătare. Poate cel mai deranjant este că nu ai o funcţie de căutare între notiţe (deci aplicaţia e bună când ai o mână de notiţe doar), nici backup… şi veţi mai găsi şi Dvs minusuri. Dar programul e la început.

Pentru cei ce vor ceva simplu, OhMemo răspunde deja nevoilor. Pentru ceilalţi, poate vă amintiţi de GeeTeeDee sau de Wunderlist sau de Task List Guru.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *