SimpleNote şi ResophNotes


În multitudinea de webaplicaţii pentru notiţe SimpleNote se prezintă în primul rând ca o soluţie simplă, dar prin API şi ca o soluţie uşor de extins. În esenţă e vorba desigur de notiţe, notiţe din păcate plain text, deci fără nici o formatare, la care puteţi asocia etichete (taguri). Prin intermediul etichetelor puteţi ajunge rapid la anumite notiţe (ex: cele despre organizarea evenimentului X), dar există şi o boxă de căutare ce îşi face treaba bine: cum scrii, cum lista notiţelor se subţiază la cele ce se potrivesc căutării.

imagine

Desigur, webaplicaţia cere un cont pentru ca să poţi să îţi regăseşti notiţele… şi doar tu să le ai. Pentru că are un API bine pus la punct, au apărut diverse aplicaţii ce integrează SimpleNote. De exemplu, pentru Windows, programul ResophNotes. Acesta pe lângă că funcţionează independent (cu versiune cu instalator şi cu versiune portabilă), permite şi “legarea” notiţelor de SimpleNote. Cu alte cuvinte tot ce scrii în ResophNotes apare pe SimpleNote… şi invers! Yep, sincronizare asigurată (de fapt puteţi opta la opţiuni cu ce frecvenţă să fie făcută sincronizarea – puteţi alege inclusiv manual şi atunci se face doar când doriţi).

imagine

Din setările programului puteţi defini şi o tastă pentru a apela rapid aplicaţia. Ca în webaplicaţie, şi aplicaţia permite taguri şi căutare rapidă printre notiţe. Cu alte cuvinte e o replică bună la surata online.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *