Scrible: adnotarea paginilor web


De-a lungul timpului am mai văzut astfel de instrumente. Mie mi-a rămas la inimă Mark.io, dar aş aminti şi Bounce. Iar astăzi vedem Scrible, o soluţie aflată încă în stadiul beta, ce mai scârţâie pe ici pe colo, dar arată promiţător. Cel mai simplu folosiţi Scrible cu un bookmarklet pe care îl trageţi în bara de scurtături. Cu un click bookmarkletul va încărca o bară cu instrumente, plutitoare, ca în captura de mai jos. Aceasta vă permite să faceţi diverse adnotări, cu marker, notiţe, schimbări de culori, de formatări de font… Dar toate se salvează doar cu un cont pe Scrible.

imagine

Contul este gratuit şi oferă acum 250MB pentru salvarea paginilor şi notiţelor. Subliniez paginilor şi notiţelor. Aceasta înseamnă că Scrible merge şi pe post de backup pentru pagini web pe care s-ar putea să nu le mai regăsiţi cândva şi doriţi să le aveţi pentru o consultare cândva, mai târziu. Textul şi imaginile sunt deci salvate pe serverul Scrible. În curând va fi introdusă posibilitatea extinderii spaţiului de 250 MB, poate chiar într-un plan premium. Iată cum arată pagina de administrare a paginilor adnotate.

imagine

Autorii sunt deschişi la sugestii, deci dacă începeţi să folosiţi Scrible nu vă zgârciţi şi trimiteţi-le feedback-ul Dvs. Eu le-am scris că sunt unele probleme la salvare, ce sper să fie depăşite.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *