Wuala: un alt fel de DropBox


Probabil aţi auzit din diverse surse de suspiciunile create în ultima vreme vizavi de DropBox. Pe de o parte o problemă de securitate (valabilă doar dacă cineva are acces la calculatorul Dvs… dar atunci oricum e tot calculatorul în pericol dacă respectivul e rău intenţionat), pe de altă parte o problemă de intimitate (fişierele pot fi consultate de angajaţii DropBox). Pe mulţi i-au speriat aceste probleme aşa că e timpul să se afirme competitorii. (Eu rămân încă cu DropBox.) Să vorbim deci de Wuala.

Wuala porneşte tot de la 1GB gratuit ca DropBox, dar fără sincronizare. Doar planurile contra cost asigură sincronizare, versiuni la fişiere (ca să recuperezi un fişier Word cum arăta acum o lună) ş.a. Detalii aici despre preţuri. Din păcate Wuala nu are un sistem de referinţe: eu te trimit pe tine la Wuala şi câştig un supliment de spaţiu şi eu şi tu, cum face DropBox. În schimb oferă altceva: dacă pui la bătaie să zicem 100GB de pe HDD tău şi ai calculatorul pornit 70% din timp, atunci te poţi baza pe încă 70GB cu Wuala. Evident, în astfel de situaţii e clar că interesul pentru ţinerea fişierelor în online e motivată de backup şi sincronizare (nu simpla depozitare).

Dacă veţi merge aici veţi putea vedea multe clipuri ce explică una câte una facilităţile. Eu vă las cu un clip generic de prezentare. Dacă aveţi experienţă cu Wuala vă rog să ne-o împărtăşiţi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. md75 spune:

    A incercat cineva Syncdocs? Mi se pare un pic mai limitat decat Dropbox, dar (1) sincronizeaza cu Google Docs, unde am gasit cel mai bun pret/GB/an, (2) poate functiona ca backup, doar in modul upload, (3) are versiune portabila 🙂

  2. radu.capan spune:

    Wuala a schimbat: acum si planul gratuit permite sincronizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *