Speeddial 2 pentru Chrome


Dacă pagina implicită pentru tab nou din Chrome vi se pare limitată, atunci apelaţi la Speeddial 2, o extensie extraordinar de puternică. În primul rând permite cu eleganţă să îţi defineşti siturile favorite cum doreşti tu (adică într-un rând câte să fie, cât de spaţiate…). E puţin ciudat că după ce defineşti un sit trebuie să dai click şi să aştepţi să se încarce complet – apoi apare thumbnail-ul. Din opţiuni implicit thumbnail-ul rămâne acelaşi pe veci, doar dacă nu setaţi explicit să fie actualizat la a n-a vizită. De remarcat că poţi avea mai multe grupuri de situri (se vede în captură)!

imagine

Da, se poate configura şi fundalul şi… sunt multe opţiuni. Îmi place că păstrează jos aplicaţiile (dacă vrei), iar ducând mouse-ul în dreapta de tot apar nişte panouri ascunse implicit cu ajutorul cărora poţi căuta uşor între semnele de carte, dar şi în istoric. Click dreapta pe fundal pentru a găsi meniul unde sunt şi opţiunile şi posibilitatea de a adăuga un sit nou. La adăugare aş mai preciza că se poate folosi atât captură grafică, dar şi logo – evident, pentru siturile mai mari. Ar mai fi de amintit statisticile, exportarea setărilor… dar dacă sunteţi interesat de extensie veţi descoperi singuri.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Rares spune:

  Ce coincidenta, chiar acum doua zile am descoperit aceasta extensie si mi-am instalat-o. Diferenta ar fi ca a mea e v1 nu v2. Ce nu-mi place e ca nu stie sa se sincronizeze intre diferite pc-uri iar uneori dispar thmubnail-urile, dar reapar la urmatoarea accesare a siteului respectiv.
  Incerc acum si v2, imi plac f mult taburile 🙂

 2. Rares spune:

  Mda, m-am jucat putin si cu Speeddial 2 si pare ca e produsa de altcineva decat Speddial. E bine ca are functie de export, dar era mult mai ok daca afisa thumbnailurile intr-un grid ceva, nu unul dupa altul, si parca se misca putin mai greu decat speeddial.

 3. radu.capan spune:

  Pai le afiseaza in grid, se vede in prima captura. Se poate seta cate sa fie in linie si automat se trece pe coloana urmatoare la depasire. Despre viteza, la mine nu sesizez incetinire, dar cu toate acestea nu cred ca voi pastra extensia. E interesanta dar eu imi lansez altcumva siturile favorite.

 4. Rares spune:

  Da da da, nu am stiut eu cum sa explic. La versiunea cealalta setai cate randuri si cate coloane sa ai si fiecare box dintr-ala era fix, si le puteai umple pe fiecare cu ce vroiai, le puteai organiza cat de cat. La Speeddial 2 nu prea poti face asta.

 5. cristian spune:

  Eu folosesc extensia Speed Dial Plus și sunt destul mulțumit de această extensie.

  Speeddial2 pare mai interesant decât ce folosesc eu, deci o să îl testez și dacă este mai bun ca Speed Dial 2, rămâne implicit Speed Dial 2.

 6. cristian spune:

  Așa cum am scris în comentariul de mai sus, am instalat Speeddial2 și sunt mult mai mulțumit decât Speed Dial Plus, este o extensie mai dezvoltată și mult mai utilă.

  Mulțumesc pentru acest articol

 7. Florian spune:

  Eu unul am renuntat la extensii de genul asta, pentru ca incetinesc browserul… Oricum, bara cu bookmark-uri apare automat intr-un tab nou. In caz ca nu stiati, daca nu denumesti bookmarkul, in bara apare doar faviconul. Asa ca le-am pus pe cele pe care le folosesc mai des in bara, si pe restul intr-un folder. Am mers mai departe, si le-am incadrat oarecum pe categorii, denumind ultimul bookmark din categorie ” |”. In caz ca este cineva curios, cam asa ar arata: http://i.min.us/iyoCe.jpg. Cred ca este o alternativa destul de eleganta la extensiile speeddial, pentru a mentine browserul rapid…

 8. Rares spune:

  Florian, foarte buna ideea 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *