Google Docs în Box.net


Folosiţi Box.net? Eu unul da… şi încă mai multe conturi, dar făcute pe diversele proiecte la care lucrez. Cu cei 5GB oferiţi şi uşurinţa partajării de fişiere mă fac să folosesc de Box.net ca aliat pentru mai multe situri (pe lângă contul personal). Un anunţ de acum două zile ne împărtăşeşte o veste bună (chiar dacă nu extraordinară, şi vom vedea minusurile): Google Docs e acum utilizabil din Box.net. Yep, din cutiuţa minune poţi crea un fişier tip Word ori Excel, şi evident şi edita ulterior – ba chiar şi în echipă!

imagine

“Începând de astăzi, cei şase milioane de utilizatori ai Box.net pot cu uşurinţă să creeze şi să colaboreze pe documente şi foi de calcul create în Google Docs, precum şi să editeze cele peste 50 de milioane de fişiere Word şi Excel ce există deja depozitate pe platforma noastră. Google Docs permite noi forme de colaborare – precum editarea concurentă – ce sunt imposibile pentru aplicaţiile desktop, iar acum aceste posibilităţi sunt puse şi la dispoziţia utilizatorilor Box.net. Credem că această combinare între editarea colaborativă din Google Docs şi managementul de fişiere din Box.net va transforma modul oamenilor de a lucra şi abia aşteptăm să auzim şi de la Dvs că sunteţi de acord.” Buh… Puţin prea entuziasmant anunţul (primul link din acest articol), după care se dezlănţuie într-o critică a Microsoft cu al său Office 365. Desigur, fiecare cu opinia lui.

Înainte de a da drumul clipului de prezentare a noutăţii ţin să remarc: 1) tot îţi trebuie cont Google pentru a folosi Google Docs din Box.net; 2) iar interfaţa Google Docs din Box.net reţine elemente inutile, care la o integrare third party reală sau perfectă nu ar trebui să mai apară. Drept urmare, în timp ce combinarea e fericită iar clipul e provocator (va mai trece mult timp, cred eu, până să ne dezlipim totuşi de fişierele locale pentru a lucra 100% on the cloud), cred că mai sunt mulţi paşi de făcut pentru integrări externe reuşite. Răbdare… răbdare şi cândva vom râde de micii paşi de azi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *