WordPress 3.2 şi fontul monospace


Zilele trecute ne-au adus WordPress versiunea 3.2 (detaliile tehnice, anunţul oficial). Nu am să insist pe noutăţi, mai ales că sunt atât de frumos explicate în următorul clip, care merită urmărit în modul fullscreen (ultimul buton din banda de jos). Despre noua modalitate de a scrie fără distrageri e superb… dar pentru cine îşi scrie articolele din Windows Live Writer (sau alt program similar) nu prea contează. Oricum, cu siguranţă sunt mulţi cei ce scriu din back-end şi ei apreciază noutatea. Există însă un fapt care m-a deranjat… şi nu sunt singurul.

Dacă scrieţi sau editaţi un articol scris în WordPress (3.2) veţi sesiza fontul monospace introdus recent. Nu îmi place. Punct. Moft? Probabil. Mai ales că stau puţin în back-end. Am văzut însă zeci de reacţii pe web şi tot felul de articole ce îţi explică cum să intri într-un fişier CSS ce ţine de back-end. Astfel de soluţii sunt mereu neinspirate pentru că un upgrade, de exemplu la 3.2.1, ar putea duce la suprapunerea respectivului fişier, şi deci adio modificarea făcută. Soluţiile gen plugin sunt cele mai bune, dar cine vrea un plugin pentru fiecare mărunţiş?

imagine

Iată un articol salvator: Fixing WordPress 3.2′s HTML editor font (scris de Justin Tadlock, cunoscut comunităţii WP). Autorul explică cum se poate rezolva totul punând câteva linii în fişierul functions.php. Un compromis frumos: nu ai nevoie de un plugin, dar modificarea e apărată de viitoare actualizări la WP. Mai jos vedeţi codul, completarea mea fiind strict font-size: 13px;

add_action( 'admin_head-post.php', 'devpress_fix_html_editor_font' );
add_action( 'admin_head-post-new.php', 'devpress_fix_html_editor_font' );

function devpress_fix_html_editor_font() { ?>
<style type="text/css">#editorcontainer #content, #wp_mce_fullscreen { font-family: Georgia, "Times New Roman", "Bitstream Charter", Times, serif; font-size: 13px; }</style>
<?php }

Cum arată acum? Mai bine (după mine). Dar lecţia mai importantă este că, dacă faceţi situri WordPress pentru clienţi, puteţi cu soluţii similare să modificaţi CSS-ul din back-end după gusturile/nevoile lor (ex: litere mari pentru cei cu probleme de vedere).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *