Nitro PDF Reader: citeşte dar şi scrie


Deşi mi’s conservator din fire, iar unele programe nu le schimb cu anii, la capitolul “cititoare PDF” am experimentat mai multe programe, iar Foxit Reader l-am ţinut probabil cel mai mult. Are şi versiune portabilă şi m-a slujit mereu foarte bine. Dar de mai multe luni mi-am instalat Nitro PDF Reader, iar în decembrie trecut semnalam aici faptul că are un buton de care mă folosesc destul de des: Extract Images. În loc să folosesc un alt program pentru aşa ceva, extrag imaginile cu acest Reader. Ei bine, e mai mult decât un reader şi la acest aspect doresc să mă opresc acum.

imagine

În interfaţa tip MS Office 2010 observaţi un buton Create from File. Yep… la câte reader-e aţi văzut funcţie de creare? Evident, convertirea în format PDF se realizează aşa cum fac majoritatea programelor gratuite: prin tipărirea, cu o imprimantă virtuală, în format PDF. Dar acest lucru se petrece în spate: utilizatorul nu vede, mulţi nici măcar nu vor intui aceasta. Tot ce se vede e că alegi un fişier, fie el DOC, XLS, HTML, JPG… şi la final el apare ca fişier PDF. Observaţi că nu ne lipsesc opţiunile: de la Options se poate alege rezoluţia, încorporarea fonturilor în PDF ş.a. Aşa cum sunt, valorile implicite, va fi bine pentru cei mai mulţi dintre utilizatori.

imagine

Aş mai nota la final că modificările într-un PDF (marcări, notiţe introduse) pot fi salvate în PDF-ul cu pricina (a se vedea prima captură). Interfaţa e frumoasă. Versiunea 2.0 a mai adus noutăţi din care aş aminti thumbnail-ul la fişierele PDF, ceea ce face mai uşor din MS Explorer găsirea unui anume PDF, când sunt cu zecile. În fine, dacă mai vreţi argumente vedeţi turul şi citiţi facilităţile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. md75 spune:

  Îmi place interfaţa, dar rămân totuşi fan eXPert PDF Pro, prezentat pe CNET.ro în 2009, ajuns între timp la versiunea 6 şi oferit la fel de „gratuit” ca v5. Mai mult decât adăugarea de marcări şi notiţe, eXPert PDF permite modificarea conţinutului existent în fişierul PDF, ceea ce mi se pare grozav. Mulţumesc pentru sugestie!

 2. andrei spune:

  Sunt fan Foxit de aproape doi ani dar m-am uitat peste Nitro PDF si Xpert PDF. Amandoua sunt cel putin interesante.

  @Md75: de unde ai descarcat v6? Eu gratuit nu am gasit decat v4, care nu permite modificarea continutului (find & replace, as avea mare nevoie). Sau e „gratuit” in sensul in care orice soft e gratuit daca vrei cu adevarat?

  In rest, pentru facilitati avansate folosoesc PDF Xchange, care pare sa aiba in continuare mai multe unelte.

 3. mehigh spune:

  Arată și mai bine dar… rămînem totuși la Foxit care, în afară că e mult mai rapid, e atît de portabil încît e suficient doar fișierul executabil. 🙂

 4. mehigh spune:

  Uninstall! Era cît pe ce să șterg un Saramago pentru că Nitro îmi afișa doar bălării. Noroc că l-am deschis și cu Foxit unde se vede ok.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *