Multi-Tabber permite mai multe desktopuri virtuale


Dacă lucraţi cu multe, prea multe aplicaţii lansate deodată este utilă gruparea lor în “ecrane” diferite, ca şi cum ar fi în sesiuni sau pe calculatoare diferite (dar evident consumă resurse din acelaşi loc 🙂 ). De aceea au apărut programele ce oferă desktopuri virtuale, aşa că în unul îţi poţi ţine programele ce ţin de internet, în altul cele de programare, în altul jocurile… şi din când în când mai revii la acestea din urmă. Glumesc.  Multi-Tabber e un program interesant ce atrage prin simplitate, costul fiind facilităţile destul de reduse.

imagine imagine

Instalăm, lansăm… şi apar nişte cerculeţe deasupra la bara cu aplicaţii. Ba unele aplicaţii dispar (se mută de fapt), pe cine ştie ce criterii, fiind redistribuite în universurile desktopurile paralele. Dând un click pe cerculeţele cu pricina schimbăm desktopul. La mine cercuţele sunt albastru-cenuşiu, dar iniţial sunt parcă roşii, iar culoarea se poate schimba uşor, din setări. La fel şi numărul de ecrane, din lista derulantă ce se vede în captura de mai jos. Cât priveşte cercurile, dacă mai sus nu se prea văd, mai jos sunt mai clare. În rest nu e nimic de spus. Da, ar fi fost frumos să poţi trimite o aplicaţie dintr-un desktop în altul, dar nu se poate. Dacă însă îţi deschizi ce vrei, acolo unde vrei, totul e OK.

imagine

PS: În memorie la calculatorul meu acum ocupă vreo 40MB. Pentru cine are 2-3GB RAM nu e prea mult. Pentru alternative vedeţi Dexpot sau Desktops.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Răzvan spune:

    O alternativă mai completă este VirtuaWin. Este gratuit şi eu sunt mulţumit de el, consumă şi foarte puţin ( 2MB pe calculatorul meu). Singurul dezavantaj este că nu arată o panoramă cu toate desktopurile virtuale(cum face gnome3 de exemplu) dar se poate trăi şi fără opţiunea asta mai ales că în mod curent nu folosesc mai mult de 2 desktopuri virtuale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *