Un sit de infografice


Infograficele sunt – le ştiţi, sunt sigur – modalităţi atractive vizual de prezentare a unor conţinuturi care altfel ar putea fi 100% text, plictisitor, greu de urmărit, citit, înţeles. Nişte grafice, nişte imagini, nişte săgeţi bine trase şi totul devine atractiv, făcându-te să parcurgi cu interes informaţia de sus în jos, aflând lucruri pe care nu le ştiai. Infograficele serioase se termină cu indicarea surselor (ex: de statistici), ca să se vadă că nu sunt cu date din burtă. Ei, dar încheind introducerea să facem cunoştinţă cu Visual.ly, un simpatic sit ce reuneşte tone de infografice.

imagine

Le găsim grupate pe categorii. Ştiu, unii cred că există infografice doar pe teme IT, dar universul e mai mare 🙂 . Animale, Sport, Sănătate, Politică, Transporturi, Educaţie, Geografie, Economie, Umor… am citat câteva dintre categorii. Infograficele sunt culese din diverse surse – sperăm cu acordul lor – şi când deschidem unul şi punem mouse-ul deasupra vedem invitaţia la Enlarge, pentru a vedea imaginea la dimensiunea originală. În dreapta sunt informaţii despre infografic şi nu lipsesc instrumentele sociale. Iar cireaşa de pe tort e că poţi insera un infografic în situl tău pe costul lor – de lăţime de bandă. Un exemplu mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Florian spune:

    Interesante… Nu toate au o idee puternica in spate, dar nu am gasit niciuna care sa nu arate bine. Daca iti place designul, poti pierde ceva timp acolo. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *