Fortix se luptă din nou cu Xitrof


Scriam acum aproape doi ani despre un tip de joc ce m-a pasionat muuult, regăsit după mulţi ani în Fortix, un joc de rapiditate, ce se joacă cu tastele (sau cu mouse-ul, cine preferă), în care trebuie să "decupăm" cât mai mult din spaţiul de joc, ferindu-ne de obstacole sau atacatori. Iată că revine cavalerul Fortix în Fortix 2, din nou în luptă cu maleficul Xitrof, de la care trebuie să cucerească treptat – mai mult nu am avut răbdare să stau să citesc din poveste, nerăbdătoare să încep cât mai repede jocul. Şi nu m-am lăsat până nu l-am terminat (în două zile).

imagine

La fiecare nivel, terenul de cucerit este în formă de dreptunghi, şi partea pe care o înconjurăm cu un fel de gard – în engleză la genul acesta de joc îi spune "fence off" – devine a noastră, capturând totodată tot ceea ce se află pe ea: catapulte, turnuri, dragoni… Nivelul se termină atunci când capturăm toate stemele lui Xitrof, fiind nevoie însă şi să eliminăm sau distrugem toate turnurile. Atâta vreme cât stăm pe marginea terenului suntem în siguranţă – mai puţin la nivelele în care avem lilieci ce se deplasează pe margine, pe care însă îi putem captura de asemenea decupând o porţiune în care se află şi ei.

imagine

Când înaintăm însă în teren, linia trasată de noi este roşie, şi dacă este atinsă de vreun inamic sau de un proiectil al lui înainte ca să ajungem din nou pe margine, pierdem o viaţă. Se mai pot câştiga pe parcurs vieţi – decupând zonele în care apar din când în când stele, aducătoare şi de alte bonus-uri – şi din fericire dacă pierdem toate vieţile, reluăm doar acel nivel la care am pierdut, pornind din nou de la 5 vieţi. Aşadar jocul nu este foarte (frustrant de) greu, şi (din păcate…) nici nu vă va lua foarte mult să îl terminaţi, dar atâta cât durează e provocator şi incitant. Pentru un plus de provocare, după ce aţi încheiat jocul pe varianta Easy, puteţi merge şi pe variantele Normal – aici de exemplu jucaţi contra-cronometru -, Hard sau chiar Impossible

imagine

Să mai atrag atenţia asupra câtorva elemente: prin mlaştini sau noroi, ori atunci când escaladăm zidurile unei cetăţi, se înaintează mai greu. Bonus-urile primite gen creşterea vitezei sau "îngheţarea" dragonilor ori a turnurilor care trag în noi nu durează foarte mult, aşa că atenţie să nu fiţi în mijlocul terenului când se termină. La nivelele în care avem peşteri cu lilieci, nu trebuie să eliminăm terenul pe care se află ele, căci atunci ies mulţi liliecii şi e prea dificil să îi eliminăm. Uneori este mai uşor să capturăm catapultele şi să distrugem turnurile unul câte unul, dar la unele nivele sau pentru unele turnuri este mai bine să încercăm să le capturăm pe ele – veţi aprecia la începutul fiecărui nivel strategia cea mai bună. Vă las mai departe plăcerea de a descoperi jocul, şi de a-l ajuta pe Fortix să cucerească fortăreţele stăpânite de Xitrof. Puteţi şi testa jocul on-line, e drept că doar trei nivele, şi dacă vă convinge, vă aşteaptă să îl cumpăraţi, la doar 7 euro. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *