Instant Elevator Music


Când am citit despre Instant Elevator Music m-am mirat: ce idee mai e şi aceasta? Dar după câteva minute, şi mai ales după câteva teste, m-am convins că ideea e chiar bună şi vor fi unii să o aprecieze. Despre ce este vorba explic acum: aţi experimentat timpii morţi până se copiază fişiere mari? Te-ai ridica de la calculator să faci altceva între timp, dar tot trebuie să verifici dacă nu cumva a terminat copierea… De ce să nu ai un indicator auditiv? Cât timp “sună” înseamnă că merge copierea; când a tăcut e semn că s-a terminat copierea.

imagine

Exact aşa face Instant Elevator Music: cântă în perioadele când în MS Explorer se fac copieri, când în Firefox se fac descărcări… vedeţi în captura de mai sus în coloana din stânga pentru alte scenarii – opţional poate să cânte şi la splash screen-uri, util doar dacă aveţi un calculator mai slab şi lansarea ia mult. A doua captură ilustrează faptul că poţi opta pentru muzica ta în astfel de momente (cine ştie, poate copiezi ceva atât de lung că ar cere un album întreg până să se termine).

Mergând mai departe printre taburi, mai jos vedeţi faptul că se poate dezactiva “efectul” pentru anumite programe, precum şi opţiunile avansate pe care le pune la îndemână.

imagine

Personal nu e genul de program pe care să îl las să se lanseze cu Windows-ul. Şi mi-ar fi plăcut să permită şi redarea unui sunet doar la sfârşitul operaţiunii de copiere. Cu toate acestea îmi pot închipui scenarii în care ar prinde bine.  În Windows 7 apreciez sistemul de notificare la copieri (inclusiv inscripţionări de DVD-uri) cu banda verde de peste iconiţa aplicaţiei: Microsoft a gândit aceasta bine. Despre partea muzicală… poate o bagă ca opţiune în Windows 8.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *