Opţiuni pentru afişarea paginilor în WP cu Flexi Pages Widget


Unul dintre atuurile utilizării WordPress pentru realizarea de site-uri web este dat fără îndoială, între altele, de posibilitatea extinderii părţilor laterale (sidebar) şi în temele vizuale noi a subsolului (footer) cu ajutorul widget-urilor. Prin intermediul acestora se pot afişa o mulţime de informaţii importante într-un loc bine definit, vizibil şi accesibil. Cu ultimele versiuni WP s-a dezvoltat dintr-o simplă platformă de blogging într-un veritabil CMS în cadrul căruia şi conceptul de pagini statice câştigă un rol tot mai important. Tocmai de aceea este de mirare faptul că widget-ul pentru afişarea paginilor este încă foarte vitregit oferind opţiuni minime (vezi captura, partea stângă).

imagine

Utilizatorii WP au totuşi posibilitatea să extindă opţiunile pentru afişarea paginilor în sidebar într-un mod foarte confortabil şi simplu cu ajutorul unui plugin. Flexi Pages Widget nu oferă după descărcare, instalare şi activare o pagină proprie de configurare. Mergeţi doar în meniul de adminstrare Aspect la submeniul Widget-uri şi trageţi noul widget disponibil Flexi Pages în bara din dreapta cu widget-urile active. Daţi click pe săgeata din dreapta căsuţei widget-ului şi se va deschide fereastra cu o mulţime de setări posibile (vezi captura, partea dreaptă). În special cei dintre Dvs. care au mai multe pagini într-o structură cuprinzând şi sub-pagini pe mai multe nivele vor îndrăgi acest plugin căci widget-ul nativ cu care vine WP afişează numai paginile principale. În mod normal, dacă aveţi setată limba română ca limbă de bază pentru partea de administrare (backend) în fişierul wp-config.php, nu ar trebui să întâmpinaţi probleme.

Desigur că profesioniştii lucrează direct în fişierele temelor vizuale (template-uri) apelând la tagul <?php wp_list_pages(‘parametrii-din-codex’); ?> pe care îl completează cu parametrii listaţi în documentaţia oficială WP. Dar şi pentru aceştia pluginul Flexi Pages Widget poate fi un real ajutor, datorită mulţimii de funcţii oferite la Other Notes.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 3,67 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un alt plugin util in afisarea si mai ales in aranjarea paginilor in WordPress este CMS Page Order: http://wordpress.org/extend/plugins/cms-page-order/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *