Min.us cu noi plus.uri (III)


Hei, seria continuă! Doar că Min.us redirectează spre Minus.com şi probabil aşa trebuie să îl reţinem de acum. Iată că ultimele zile au adus nişte schimbări interesante. E mai tentant să ai un cont pe Minus şi vă invit să o faceţi plecând de aici: http://min.us/rEAhzp8. De ce? Citez: Once your friend joins Minus, you’ll both get the bonus space! Iar bonusul e de 1GB. Cu alte cuvinte aveţi 10GB gratuit înscriindu-vă obişnuit, sau 11GB dacă folosiţi linkul meu 🙂 . Şi recomandând mai departe, puteţi să vă creşteţi capacitatea până la 50GB. Yep, şi DropBox are acelaşi sistem, dar nu cu 1GB bonus.

imagine

Amintesc celor care nu ştiu că Minus.com e pentru depozitarea şi partajarea rapidă de fişiere. Tragi cu mouse-ul fişierele şi gata. E gândit să fie simplu. Fără cont, fişierele expiră într-un teoretic (nestabilit încă exact) termen de 30 de zile. Cu cont, nu expiră niciodată. Limita, cu sau fără cont, e de 2GB pe fişier, ceea ce e… extraordinar de generos. Aş mai aminti că există şi un program (pentru Windows, Mac şi Ubuntu deopotrivă) ce permite uşurarea încărcării de fişiere (nu, nu face sincronizare, dacă mintea vă stă la DropBox). Dar mai bine să citez din anunţul oficial:

New Features

 • Upload even bigger files now up to 2 GB per file!
 • Brand New Look and Feel
  • New Homepage with easier sign up and more info
  • New Dashboard (previously called timeline) for managing Files, Feed and History
  • New Folder design (galleries are now folders)
  • Users now have Profile Picture / Avatar, add via Settings
 • Each account receives 10 GB Free. Options to get more free storage coming soon
 • Added ability to change Username to Settings page
 • Profile URLs are now http://minus.com/user instead of http://minus.com/u/user
 • Added Facebook and Twitter Connect to settings page for existing users

Pentru cei ce se tem de conturi cu email precizez (se vede şi în captură) că emailul e opţional. Puteţi avea un cont indicând doar un username şi o parolă (şi să le ţineţi bine minte, căci nu puteţi recupera parola prin email, neindicând unul). Nu înseamnă că puteţi cu un astfel de cont să publicaţi orice ilegalităţi, căci cu siguranţă adresa IP e salvată de Minus.com (presupunerea mea). Ce e deosebit la Minus faţă de BayFiles de exemplu, că tot am scris recent, e că la Minus galeriile publice (de fişiere, să nu credeţi că e vorba doar de imagini) sunt căutabile… ceea ce e bine dintr-un punct de vedere, rău din altele.

În curând Minus va anunţa şi planuri comerciale. Mai mult, vor oferi şi posibilitatea de previzualizare pentru documente (Word, PPT ş.a.). Aşa că va fi şi o a patra parte cândva a acestei serii 🙂 . Până atunci, dacă sunteţi interesaţi, deschideţi-vă un cont pornind de la linkul meu, repet http://min.us/rEAhzp8, ca să aveţi 11GB şi nu 10GB (sper că sunt serioşi şi aşa este… primul care probează poate ne spune în comentarii).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. jürgen.toth spune:

  Urmând linkul recomandat de Radu după înscriere cu nume şi parolă îmi indică într-adevăr 11 GB spaţiu în cont. Fain, sper să urmeze şi facilitatea de sincronizare, altcumva ar ramane doar un Box.net mai „mare”.

 2. pety spune:

  Indeed, 11GB.
  Thanks!

 3. kye spune:

  Slab uploadul. Doar 180k/s…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *