PaintShopPro X4


Folosesc PaintShopPro de pe la versiunea 6 (parcă, chiar nu mai ştiu exact… oricum, de foarte mulţi ani de zile). Pentru mine Adobe Photoshop este peste puterea mea financiară şi chiar peste nevoile mele. Iar cu GIMP nu prea reuşesc să mă împac ca interfaţă. Este de fapt obişnuinţa: am “crescut” cu PaintShopPro şi mă simt ca acasă cu el. Apariţia altor programe (nici pe departe la fel de puternice), precum Paint .NET, nu m-am făcut să îmi schimb gusturile: IrfanView pentru editările mici, mici de tot, şi PaintShopPro pentru restul.

imagine

Bun. Asta a fost reclama personală 🙂 . Am constatat zilele trecute că a apărut o nouă versiune: PaintShopPro X4. Face vreo 300 de lei în bani româneşti, tot rentabil faţă de Photoshop. Pentru cei ce au deţinut licenţa unei versiuni anterioare face mai puţin: 150 de lei. (Observaţie: luat în USD şi nu în EUR e mai ieftin. Eu aşa am început şi continuat cu el, cumpărându-l… “prin” SUA – nu fizic, ci electronic, ceea ce face licenţa cam gri, dar atunci doar aşa puteam.)

Vă invit să deschideţi linkul dat mai sus pentru a afla mai multe despre program: veţi vedea acolo şi un tab What’s New. Eu închei aici însă, punând clipul care prezintă destul de apetisant noutăţile. Cândva voi face pasul şi spre X4 (acum folosesc X3). Mai sunt fani PaintShopPro printre cititorii CNet.ro?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Madalin spune:

    Si nu este singurul produs bun de la Corel. Poate o sa scrii si despre altele.

  2. Raimi spune:

    M-ai facut curios 🙂 . Deocamdata folosesc programe „usoare” de editare foto gen Photofiltre si Photoscape (ce-i drept nu intervin atata pe fotografie), dar as vrea ceva mai mult insa nu chiar Photoshop. Multumim de articol!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *